Άρθρο Localit 08 Φεβρουαρίου, 2016

Θετικοί υπό προϋποθέσεις οι δήμαρχοι  της περιοχής για το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό

πρόσφυγεςΜε τρεις προϋποθέσεις «κλειδιά» οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά εμφανίζονται θετικοί υπό προϋποθέσεις στη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι μετά από συνάντηση εργασίας που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη  τονίζουν ότι «το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά συμμετείχαν ο δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κώστα Τσεφαλάς που εκπροσώπησε το δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη.

Οι προϋποθέσεις που θέτουν οι δήμαρχοι είναι:

  1. Ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι τόσος ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
  2. Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην διαμόρφωση σχεδίου διασποράς προσφύγων στο Λεκανοπέδιο και σε όλη τη χώρα με τη μεταφορά τους με τα πλοία από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά ώστε να είναι διαχειρίσιμο το θέμα και σε ακραίες συνθήκες.
  3. Να υπάρξει ενημερωτική εκστρατεία των τοπικών κοινωνιών.

Εν τω μεταξύ σύσκεψη με θέμα «Αντιμετώπιση του προβλήματος της υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού μεταναστών και προσφύγων στην Αττική» θα συγκληθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ.Α. την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην 1.30 μ.μ., μετά από σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής.

Η σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του διευρυμένου Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., θα γίνει παρουσία του κ.Γιάννη Μουζάλα, Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και έχουν καλεστεί να παρευρεθούν και να συμμετέχουν και οι Δήμαρχοι της Αττικής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μονεμβασιά: Νέο κάλεσμα Δήμου για εξοικονόμηση νερού

Για μια φορά ακόμη ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, επανέρχεται στην ανάγκη εξοικονόμησης νερού και…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τουριστική χρήση της περιοχής του πρώην εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, συμφώνησε ομόφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής…