Άρθρο Localit 02 Νοεμβρίου, 2015

Αποχωρεί η Κ. Σπανού από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη

ΣπανούΗ Συνήγορος του Πολίτη καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού αποχωρεί από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη. Η παραίτησή της γίνεται με βάση τη διάταξη του άρθρου 55 παρ. 10 του πρόσφατου νόµου 4339/2015 (ΦΕΚ Α΄133/29-10-2015).

Η κα Σπανού εξελέγη από τη ∆ιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τον Μάιο 2011 για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος προκατόχου της, θητεία η οποία παρατάθηκε σύµφωνα µε τις µεταβατικές διατάξεις του άρθρου 110 παρ. 12 του νόµου 4055/2012 για τα υπηρετούντα µέλη των συνταγµατικά κατοχυρωµένων Ανεξαρτήτων Αρχών που δεν είχαν συµπληρώσει οκταετία από την αρχική τους επιλογή και µέχρι τη συµπλήρωση της οκταετίας αυτής.

Ο πρόσφατος νόµος καταργεί την προαναφερθείσα διάταξη και από την έναρξη της ισχύος του (29-10- 2015) τα µέλη των ανεξάρτητων αρχών, των οποίων έχει λήξει η αρχική θητεία, αποχωρούν αυτοδικαίως από τη θέση τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Αρχή λειτουργεί υπό αναπλήρωση από τον Βοηθό Συνήγορο καθηγητή Βασίλειο Καρύδη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…