Άρθρο Localit 22 Σεπτεμβρίου, 2015

Την κήρυξη της Σκάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Π. Τατούλης

Σκάλα ΛακωνίαςΝα κηρυχθεί άμεσα η περιοχή της Σκάλας Λακωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα την πληγείσα περιοχή από τον πρωινό ανεμοστρόβιλο.
Επιπλέον, ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου και των αγροτικών υποδομών.
Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Σκάλα από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη Δευτέρα το πρωί την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο κίνησης του Δήμου Ευρώτα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Ευρώτα Ιωάννη Γρυπιώτη, αντιπεριφερειαρχών, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.
Νωρίτερα το απόγευμα, περιφερειάρχης και δήμαρχος Ευρώτα πήγαν σε όλα τα σημεία απ΄ όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος και είδαν από κοντά τα συντρίμμια και την καταστροφή. Ωστόσο, εξήραν τον συντονισμό και την άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών στις επιχειρησιακές προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης.
Ήδη, η πόλη της Σκάλας είναι καθαρή και έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…