Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2015

Μέχρι τις 31 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για το INTERREG EUROPE 2014-2020

Interreg logoΤη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020, μέχρι τις 31 Ιουλίου θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσφατα την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για τη μείωση των ανισοτήτων στα επίπεδα της ανάπτυξης, και της ποιότητας ζωής στις Ευρωπαϊκές περιφέρειες μέσω της Πολιτικής Συνοχής. Το πρόγραμμα προωθεί δράσεις περισσότερο καινοτόμες στην Ευρώπη, πιο βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 359 εκ. ευρώ (ΕΤΠΑ) για την περίοδο 2014-2020:  322,4 εκ. ευρώ αφορούν στα έργα διακρατικής συνεργασίας, 15,3 εκ. ευρώ αφορούν στις πλατφόρμες μάθησης πολιτικής, ενώ 21,3 εκ. ευρώ αφορούν στη τεχνική βοήθεια.

 

Το πρόγραμμα INTERREG EUROPE θα χρηματοδοτήσει δύο κατηγορίες δράσεων: Α. Προγράμματα συνεργασίας: οι εταίροι ή οι δημόσιοι οργανισμοί διαφόρων χωρών της Ευρώπης συνεργάζονται για 3 ως 5 χρόνια για την ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε μία συγκεκριμένη πολιτική. Κάθε εταίρος και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο που εμπλέκεται στο πρόγραμμα συνεργασίας θα εκπονήσει ένα Σχέδιο Δράσης. Σε αυτό θα καθορίζεται τι θα πρέπει να υλοποιηθεί στην συγκεκριμένη περιφέρεια, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα διδάγματα και οι εμπειρίες από τη συνεργασία των εταίρων θα γίνουν πράξη. Τα προγράμματα επίσης καλούνται να εποπτεύσουν την πορεία εφαρμογής των παραχθέντων Σχεδίων Δράσης, με στόχο να δουν πόσο καλά λειτούργησε η διακρατική συνεργασία. Β. Πλατφόρμες μάθησης πολιτικής: ένας χώρος συνεχούς μάθησης όπου οποιοσδήποτε οργανισμός που εμπλέκεται στις πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη μπορεί να βρει λύσεις για τη βελτίωση του τρόπου διαχείρισης και εφαρμογής των δημόσιων πολιτικών που σχετίζονται με τα τέσσερα θέματα που προαναφέρθηκαν. Οι οργανισμοί με έδρα τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία ή την Ελβετία είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση από το INTERREG EUROPE.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κύθηρα: Νέα δίκτυα ύδρευσης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Νέα σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, θα αποκτήσουν τα Κύθηρα. Με τη σύμφωνη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου,…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δέλτα Αξιού: Είκοσι τόνοι από δίχτυα μυδοκαλλιέργειας στάλθηκαν για ανακύκλωση

Είκοσι περίπου τόνοι δίχτυα μυδοκαλλιέργειας, απομακρύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα,  από τα λιμάνια των Κυμίνων και…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για την πορεία των έργων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Η πορεία των έργων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσων προγραμματίζονται για…