Άρθρο Localit 23 Ιουνίου, 2015

Οδηγό για τις ευάλωτες οµάδες καταρτίζει ο Συνήγορος του Πολίτη

Συνήγορος του ΠολίτηΈλλειμμα πληροφόρησης αναφορικά με τις ευνοϊκές  ρυθμίσεις της νομοθεσίας που δυνητικά αφορούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, σημειώνοντας ότι το γεγονός  αυτό, καθιστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εντονότερα.

Για το λόγο αυτό καταρτίζει Οδηγό για τις ευάλωτες ομάδες, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης,  και περιλαμβάνει τα δικαιώματα και τις παροχές που τους αφορούν έτσι όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο του προγράµµατος του Ευρωπαϊκού Οικονοµικού Χώρου για την Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Ένταξη στην Ελλάδα (2009-2014), διοργάνωσε στα γραφεία του δυο συναντήσεις εργασίας µε νοµικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (MKO, Ενώσεις Πολιτών) και φορείς του δηµοσίου την προηγούμενη Τρίτη  16 και  σήμερα  23 Ιουνίου  αντίστοιχα.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τις συνέπειες της οικονοµικής κρίσης στην καθηµερινή ζωή των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες οµάδες πληθυσµού, αλλά και η ενημέρωσή τους για την πρωτοβουλία κατάρτισης του Οδηγού.

Ο στόχος του ΣτΠ είναι διττός: αφενός ο Οδηγός να αποτελέσει σηµείο αναφοράς για όλους τους φορείς (MKO, Ενώσεις Πολιτών, ∆ηµόσιες Υπηρεσίες) και τους πολίτες. Αφετέρου να δηµιουργηθεί ένα ∆ίκτυο για την προώθηση της απαραίτητης πληροφόρησης στις ευάλωτες οµάδες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγ. Δημητρίου: “Παναγούλεια 2024”-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας  για  άλλη μια  χρονιά  τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2024,τιμά…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων μετά από τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές στη Λαμία, οι οποίοι χθες το βράδυ αλλά και σήμερα…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΕΣΠΑ το πρώτο μεγάλο έργο του ΣΒΑΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης επιλεγμένων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από…