Άρθρο Localit 11 Μαρτίου, 2015

ΥΠΕΣ: Επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και πέραν της 28ης Φεβρουαρίου

συμπαραστάτης του δημότη κα ιτης επιχείρησηςΔιευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δίνονται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα με έγγραφο του γενικού γραμματέα Κώστα Πουλάκη διευκρινίζεται μεταξύ των άλλων ότι με βάση το νόμο  4257/ 2014 το χρονικό διάστημα εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η διαδικασία για την επιλογή του Συμπαραστάτη διευρύνεται σε έξι μήνες από την εγκατάσταση των αρχών.

Ωστόσο η παραπάνω προθεσμία είναι ενδεικτική, και ως εκ τούτου η διαδικασία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης συνεχίζεται και πέραν της 28ης  Φεβρουαρίου 2015, σε όσες περιπτώσεις δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επίσης στην περίπτωση που ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης έχει την υπαλληλική ιδιότητα, παίρνει ειδική άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας του (άρθρο 93, παρ. 1 του ν.3852/2010). Στην περίπτωση αυτή επιλέγει ανάμεσα στην αντιμισθία του Συμπαραστάτη, η οποία είναι ισόποση με την αντιμισθία του

προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και τις αποδοχές της οργανικής του θέσης (άρθρο 3 της από 31/12/2012 Π.Ν.Π. όπως κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4147/2013).

Τέλος υπενθυμίζει ότι βασική αποστολή του θεσμού αυτού είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και η αποσυμφόρηση των αιρετών οργάνων των δήμων και των περιφερειών από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.

Αναλυτικά το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών στο http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/eggr8526-10032015.pdf

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…