Άρθρο Localit 27 Δεκεμβρίου, 2014

Πώς κατανέμονται τα κονδύλια του ΠΕΠ Αττικής

ΠΕΠ ΑττικήςΕγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το  νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.Το νέο ΠΕΠ Αττικής περιλαμβάνει συνολική δημόσια δαπάνη 1,139 δις ευρώ, η οποία κατανέμεται σε 13 Άξονες Προτεραιότητας και σε 2 Διαρθρωτικά Ταμεία.

Η έγκριση του Προγράμματος εξασφαλίζει για την Περιφέρεια Αττικής 285 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας, 267 εκατομμύρια ευρώ για δράσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και 230 εκατομμύρια  για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης προβλέπονται στοχευμένες δράσεις βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας σε Περιφερειακό επίπεδο.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η αποτελεσματική, σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο,  διαχείριση των πόρων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος της Αττικής. Για το σκοπό αυτό στελέχη της Περιφέρειας διαμηνύουν ότι η υλοποίηση των έργων θα γίνει μέσα από δημοκρατικές, διαφανείς και συμμετοχικές διαδικασίες, στις οποίες εμπλέκονται η κοινωνία των πολιτών και όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων φορέων.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 09 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου από την Αρχαία Ολυμπία: «Η Αυτοδιοίκηση δεν παραχωρεί καμία αρμοδιότητα – Αντίθετα διεκδικούμε περισσότερες, με πόρους και προσωπικό»

Η Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής της Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: Στρατηγική παρουσία δίπλα σε κάθε Δήμο – Μήνυμα ενότητας και δράσης για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση

Η παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο Olympia Forum : «Συγκροτούμε Συμμαχία Ευθύνης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Με ένα καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών και ουσιαστικής αποκέντρωσης, ο…