Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2014

Πάτρα:«Γνώρισε την πόλη μας με ποδήλατο»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜέσω της πρωτοβουλίας«Γνώρισε την πόλη μας με ποδήλατο», οι κάτοικοι της Πάτρας, έχουν δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιστορικά-πολιτιστικά, αρχιτεκτονικά και περιβαλλοντικά αξιοθέατά της περιοχής τους.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, που  ανακοινώθηκε από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ Α.Ε.) και τον Ποδηλατικό Όμιλο (ΠΟΠ)  στο πλαίσιο της  διακρατικής συνάντησης του έργου Wander by Bicycle), επιδιώκει ακόμη στο να καλλιεργηθεί μια εναλλακτική οικολογική φιλοσοφία μετακίνησης, καθώς το ποδήλατο αποτελεί το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς.

Στηρίζεται στο έργο “Περιήγηση με ποδήλατο” (Wander by Bicycle), μέσω του οποίου έχουν  δημιουργηθεί οι 5 πρότυπες ποδηλατικές περιαστικές  διαδρομές,  έχει ως πυρήνα τη δωρεάν διάθεση των 24 κοινόχρηστων ποδηλάτων από το χώρο που έχει διαμορφωθεί στο μόλο  της Πάτρας (κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ).

Οι πολίτες μπορούν  να  παραλαμβάνουν, από τον προαναφερθέντα χώρο,  ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα, με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας  και τη συμπλήρωση   και υπογραφή μιας υπεύθυνης δήλωσης,  κάθε    Παρασκευή 19.00 – 21.00 μμ με υποχρέωση επιστροφής του, την επόμενη Δευτέρα ώρα 19.00-21.00 μμ.

Από τους δύο φορείς προαναγγέλθηκε επίσης  ειδικό πρόγραμμα   ποδηλατικών περιηγήσεων στη πόλη για  σχολεία, το οποίο βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού και θα ξεκινήσει πιλοτικά μέχρι το Πάσχα.

Για περισσότερες πληροφορίες  για το Πρόγραμμα απευθυνθείτε στην  ΑΔΕΠ Α.Ε.    τηλ. 2610361747 και konstada@adep.gr , www.facebook.com/bike.sharing.patras

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600 συναλλαγές και την αντικατάστασή του από…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Με 55 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στον Δήμο

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, η μελέτη εφαρμογής του έργου προμήθειας και…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα στοιχεία στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τεσσάρων νέων στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Εθνικό Ευρετήριο…