Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2014

Με τις 5500 απολύσεις η κυβέρνηση «απαντά» στις πιέσεις της τρόικας για αλλαγές στο μισθολόγιο

δημόσιοΤα θέματα του Δημοσίου αναμένεται να βρεθούν επί τάπητος για μία ακόμη φορά κατά τη νέα επίσκεψη της τρόικας στη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες, με το ζήτημα των απολύσεων να βαίνει μεν προς την ολοκλήρωσή του, αλλά τις πιέσεις εκ μέρους των δανειστών για αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων να παραμένουν ισχυρές.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης το θέμα των αλλαγών στο μισθολόγιο έχει ήδη προκαλέσει σημαντικές τριβές – κυρίως των διαφωνιών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – και όπως όλα δείχνουν θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλισθεί η συναίνεση των δανειστών ώστε οι όποιες ρυθμίσεις στο ενιαίο μισθολόγιο, με μείωση των αποδοχών των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο αλλά και στον περιορισμό των μεγάλων αποκλίσεων, όπου υπάρχουν, σε υπουργεία και νομικά πρόσωπα να παραπεμφθούν για το μέλλον.

Μάλιστα στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι από τη στιγμή που δοθούν διαβεβαιώσεις ότι οι 5.500 απολύσεις που εκκρεμούν θα γίνουν κανονικά όπως έχει προγραμματισθεί μέχρι το τέλος του έτους, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται – όπως με την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης – θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις πάντως στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν ότι αυτές θα ολοκληρωθούν εγκαίρως, καθώς και ότι δεν υπάρχει απαίτηση για νέους ποσοτικούς στόχους, αφού στο μέλλον οι απολύσεις θα προέρχονται μόνο μέσω της απομάκρυνσης επίορκων ή διορισμένων παρανόμως υπαλλήλων, καθώς και από τη μείωση δομών.

Συγκεκριμένα για τις 5500 εναπομείνασες απολύσεις, αυτές θα προέλθουν :

– 1050 από τη μείωση δομών στα υπουργεία Υποδομών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα 850 από ΝΠΙΔ του Υποδομών, 150 από φορείς του Αγροτικής Ανάπτυξης και 90 από το υπουργείο Πολιτισμού.

– Από τους ελέγχους για διορισθέντες με πλαστά πιστοποιητικά, παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, καθώς και την εκδίκαση πειθαρχικών υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων

– Από υπαλλήλους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν επανατοποθετήθηκαν , ενώ

– Το υπουργείο επιμένει και στην προσμέτρηση των 1.800 συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονταν με προσωρινές διαταγές και απολύθηκαν μετά την έκδοση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, αν και η τρόικα προς το παρόν δεν έχει δώσει το πράσινο φως.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…