Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2014

Επιπλέον χρηματοδότηση 23 εκ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς

paidikos stathmosΕπιπλέον χρηματοδότηση ύψους 23 εκ. ευρώ για την κάλυψη επιπλέον θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ θα διατεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το ποσό  θα προέλθει από αδιάθετους εθνικούς πόρους και θα καλυφθούν παιδιά που είναι σε επιλαχούσα σειρά. Όπως ανακοινώθηκε, θα απορροφηθούν και τα τελευταία 23 εκ ευρώ (από τα 200 εκ ευρώ) που παραμένουν αδιάθετα. Έπειτα από συνεννόηση που έγινε μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ο. Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών  Γ. Ντόλιου, και των υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη ενημέρωσαν την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ότι η κυβέρνηση θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό των 23 εκ. ευρώ, «με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί».

Ο αριθμός των παιδιών που μπορεί να καλυφθεί με το παραπάνω ποσό σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στις 9.500 παιδιά.

Έτσι, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Να θυμίσουμε ότι η ΚΕΔΕ από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών και με δεδομένο ότι  πρώτον, υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι και δεύτερον, ότι οι προσφερόμενες θέσεις ανέρχονται σε περίπου 105.000, να καταργηθεί η ισχύουσα ρήτρα του προγράμματος, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται μόνο το 70% της δυναμικότητας αυτών των δομών (δημοτικών και ιδιωτικών), ήτοι 89.000 θέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν και νέες – υπάρχουσες – θέσεις για τα παιδιά που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Για όσα παιδιά και με αυτή τη ρύθμιση, δεν καλυφθούν από τις δομές που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», τότε να διατεθούν κονδύλια στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να μπορέσουν να τα φιλοξενήσουν, έτσι ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…