Άρθρο Localit 23 Ιουλίου, 2014

Απάντηση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση είναι ενιαία και υλοποιεί δεσμεύσεις που είναι συμφωνημένες

mitsotakisΌταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που ήταν παραδοσιακά πολιτικοί εχθροί, θα υπάρχουν και εντάσεις, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευτεί, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο  ΒΗΜΑ FM, απαντώντας έτσι στην επίθεση που δέχτηκε από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αξιολόγηση. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «η κυβέρνηση είναι ενιαία και υλοποιεί δεσμεύσεις που είναι συμφωνημένες».

Ενώ αναφερόμενος στις απολύσεις  σημείωσε ότι «όταν ήρθα στο υπουργείο «κληρονόμησα» το στόχο των 15.000 απολύσεων. Αυτό που κατάφερα ήταν να διαπραγματευτώ και να πετύχω να μην υπάρχει νέος ποσοτικός στόχος απολύσεων» και εξήγησε ότι «ο κύκλος των απολύσεων, που είχε συμφωνηθεί το 2012 και επικαιροποιήθηκε το Μάιο του 2013 από την τρικομματική κυβέρνηση, κλείνει στο τέλος του 2014».

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση τόνισε ότι «ο νόμος 4250 ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν από τρεις μήνες. Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο. Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους σε επίπεδο απόλυσης ή διαθεσιμότητας ή μείωσης μισθού.

Ξεκαθάρισε σχετικά με τις αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι «φαινόμενα παρανομίας και ανομίας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά επί δικής μου υπουργίας”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε:

  • Η μεγάλη προτεραιότητα είναι η φορολογία, εκεί πρέπει να εστιάζει κατά τη γνώμη μου η κυβέρνηση όλη της την ενέργεια. Εν όψει της διαπραγμάτευσης που θα κάνει το Σεπτέμβριο, η μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στο μέτωπο της φορολογίας. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η υπαναχώρηση από ψηφισμένα μέτρα μέχρι στιγμής δεν μας έχει βγει σε καλό.
  • Δεν βλέπω εκλογές. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία, με τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής, για να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώ ότι θα πέσει στο κενό.
  • Είναι μέγιστο θεσμικό ατόπημα για ένα κόμμα να λέει ότι «εγώ θα καταψηφίσω όποιο πρόσωπο και αν προτείνετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
  • Η οικονομία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ειδικά σε μία εποχή που δείχνει δειλά σημάδια ανάκαμψης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…