Άρθρο Localit 07 Ιουλίου, 2014

Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνη Ευρώπη

StockholmΜε τίτλο Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνη Ευρώπη, διοργανώνεται  στις Βρυξέλλες, μεθαύριο Τετάρτη 9 Ιουλίου, διεθνές ειδικό συμπόσιο. Στη διάρκειά του οι συμμετέχοντες, θα αξιολογήσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν κατά τη δημιουργία έξυπνων πόλεων, για βελτιωμένες και βιώσιμες δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες.

Το συμπόσιο, παράλληλα, θα διερευνήσει την ανάγκη για ευέλικτες εταιρικές σχέσεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και μεταξύ διαφόρων βιομηχανιών όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι ενεργειακοί πάροχοι και οι βιοτεχνίες για τη βελτίωση της κινητικότητας, της ενεργειακής κατανάλωσης, της διακυβέρνησης και της κοινωνικής συνοχής στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως σημειώνεται ενόψει της διεθνούς διοργάνωσης, η έννοια των έξυπνων πόλεων ζητεί ευφυείς προσεγγίσεις  για την τοπική οικονομία, την κινητικότητα και το περιβάλλον, με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των κατοίκων τους.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν πολλαπλασιαστεί  σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τα έργα αλλά και τα προγράμματα που υλοποιούνται, και στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να αντληθούν προς αξιοποίηση, χρήσιμες μέχρι τώρα εμπειρίες.

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, κάθε πόλη, πρέπει να παρέχει βελτιωμένες και πιο έξυπνες υπηρεσίες, με επίκεντρο τον πολίτη, υπηρεσίες που να είναι οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμες.

Οι νέες επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, θα έχουν ως επίκεντρο την δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων  για την έξυπνη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Στο πλαίσιο αυτό οι εμπειρογνώμονες αλλά και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, αναγνωρίζουν την ανάγκη για ισχυρές συνεργασίες  μεταξύ πόλεων, βιομηχανιών και πολιτών, με στόχο τη βελτίωση της ζωής στις αστικές περιοχές, μέσα από πιο βιώσιμες και ολοκληρωμένες λύσεις.

Πληροφορίες: http://www.publicpolicyexchange.co.uk/events/EG09-PPE2

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας συστήνει ο Δήμος Κορυδαλλού

Στη σύσταση Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, προχωρά ο Δήμος Κορυδαλλού. Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες…

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρά: Πασχαλινά καλάθια στις γιαγιάδες και τους παππούδες του νησιού

Με πολύ μεράκι, όρεξη και κυρίως αγάπη, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ετοίμασε για το…

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρεβενά: Στα μπλε το Δημαρχείο και το Ρολόι της πόλης για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Στα Γρεβενά, το βράδυ της 29ης Απριλίου, το Δημαρχείο και το ιστορικό Ρολόι της πόλης,…