Άρθρο Localit 28 Φεβρουαρίου, 2014

Τραυματισμοί και προσαγωγές στη διαμαρτυρία των “διαθέσιμων” – Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ

poeotaΣε τραυματισμούς  και προσαγωγές κατέληξε η ειρηνική διαμαρτυρία «διαθέσιμων» εργαζομένων στους δήμους και το Δημόσιο κατά των απολύσεων, που διοργάνωσαν την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ –ΟΤΑ αρχικά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αργότερα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου γινόταν η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης με την τρόικα. Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος και ένα ακόμη στέλεχος της Ομοσπονδίας, οι οποίοι τραυματίστηκαν, ενώ στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος προσήχθη ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης.

 

Ο πρόεδρος ΠΟΕ –ΟΤΑ  Θέμις Μπαλασόπουλος καθώς  και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Χρήστος Ευθυμίου δέχθηκαν χτυπήματα στο στήθος και στο κεφάλι από τα ΜΑΤ όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο σύναδελφός τους.

Στο μεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν    οι 17 διαδηλωτές που προσήχθησαν νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής   έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, κατά του νέου κύματος διαθεσιμότητας που ζητά η τρόικα. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Οι μικροεντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών συνεχίστηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που η τρόικα βρισκόταν μέσα στο υπουργείο, ενώ στη συνέχεια  τα ΜΑΤ τη «φυγάδευσαν»   επιχειρώντας να ανοίξουν δρόμο μεταξύ των διαδηλωτών. Ακολούθησε νέα ένταση και λιποθυμίες, με την τρόικα να αποχωρεί μέσα σε κύμα γενικής αποδοκιμασίας.  Ακολούθως οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία.

Η ΑΔΕΔΥ  για τα επεισόδια

Για όργιο βίας και τρομοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ,  κάνει λόγο για απρόκλητες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν.Επίσης καταγγέλλει τις δεκάδες  προσαγωγές, μεταξύ των άλλων και του μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γρηγόρη Καλομοίρη, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη. Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας και γι΄αυτό όπως λέει καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…