Άρθρο Localit 25 Ιουλίου, 2013

Γ. Μιχελάκης: Τέρμα οι περικοπές στους δήμους – Οι παράνομα προσληφθέντες θα φύγουν

ÁÈÇÍÁ-ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÔÙÍ ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÙÍ ÁÐÏ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÍÄ ÃÉÁÍÍÇ ÌÉ×ÅËÁÊÇ.(EUROKINISSI-ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Οι οριζόντιες παρεμβάσεις οι οποίες εφαρμόστηκαν στις περιπτώσεις της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας είναι άδικες και πρέπει να είναι οι τελευταίες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Παράλληλα διεμήνυσε, ότι  «όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα θα φύγουν» και ότι «ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη».

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ  είπε συγκεκριμένα ότι «είχαμε αναλάβει μια συγκεκριμένη υποχρέωση και φτάσαμε σε οριζόντιες περικοπές. Είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να γίνει έχει γίνει».

«Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές, πάμε να κάνουμε την αξιολόγηση που θέλουν οι δήμοι (…) Πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτικοί κινητικότητα» σημείωσε.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων πέρα από την τρόικα. «Εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε τι οφείλεται η καθυστέρηση.
Πρόσθεσε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες. «Υπάρχουν δήμοι με 1000 υπάλληλους και διπλανοί δήμοι που δεν έχουν κανέναν» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας το παράδειγμα με το Δήμο Ρόδου και τη γειτονική Κάσο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…