Άρθρο Localit 10 Ιουνίου, 2013

Τετ α τετ Μανιτάκη τρόικας για διαθεσιμότητες – απολύσεις

τρόικαΚρίσιμο ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει σήμερα το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το σύνολο των δράσεων για την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται όπως είναι φυσικό ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του σχεδίου διαθεσιμότητας 12500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και οι 4000 απολύσεις το 2013 από καταργήσεις – συγχωνεύσεις οργανισμών (εκ των οποίων οι 2000 μέχρι το Σεπτέμβριο).

Ο Αντ. Μανιτάκης αναμένεται να παρουσιάσει στους ελεγκτές στοιχεία για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι το υπουργείο υποστηρίζει πως ο προγραμματισμός μέχρι τον Ιούνιο αφορά τον εντοπισμό των φορέων από τους οποίους θα προέλθουν οι διαθέσιμοι και όχι να έχουν ήδη βγει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ωστόσο επικρατεί ανησυχία για το αν η τρόικα θα δεχθεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα στις συζητήσεις αναμένεται να τεθεί και το θέμα των οικειοθελών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων με τη θέσπιση κινήτρων, όπως η εξαγορά πλασματικών – μέχρι τριών – χρόνων ασφάλισης.  Όσοι ενταχθούν στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα μπορούν να λάβουν το σύνολο της προβλεπόμενης αποζημίωσης ή την εξαγορά πλασματικών συντάξιμων ετών.
Παράλληλα «πυρετός» επικρατεί στην κυβέρνηση και αναφορικά με την οριστικοποίηση της λίστας των 2000 προς απόλυση υπαλλήλων. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε απόφαση πολιτικών αρχηγών και αναμένεται να αφορά τόσο υπαλλήλους μικρών φορέων στους οποίους θα μπει λουκέτο, όσο και υπαλλήλους κάποιων μεγάλων οργανισμών οι οποίοι πρόκειται να αναδιαρθρωθούν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο υπουργικό το ν/σ για το Κτηματολόγιο – Ολοκλήρωση Κτηματογράφησης μέχρι το 2025

                             …

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέρκυρα: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του θεάτρου “Ρένα Βλαχοπούλου” στο Μον Ρεπό

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, ώστε το…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πεντέλης

Ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του στον Δήμο Πεντέλης, το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη.…