Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2013

Δημόσιο: «Τρέχουν» για απολύσεις και διαθεσιμότητες

ΔημόσιοΣε αναζήτηση των 2000 δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς τα χρονικά περιθώρια – ενόψει και της νέας «επίσκεψης» της τρόικας – στενεύουν και η λίστα με τους φορείς οι οποίοι θα καταργηθούν δεν έχει ακόμη «κλειδώσει».

Την ίδια ώρα πίσω από τα χρονοδιαγράμματα δείχνει να κινείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναφορικά με την υποχρέωση της χώρας για 12500 διαθεσιμότητες μέχρι τον Ιούνιο. Οι τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του δημοσίου, μέσα από τις οποίες θα προέλθουν και τα νέα περιγράμματα θέσεων, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί για να κατατεθούν στη βουλή.

Υπό το πρίσμα αυτό, η αγωνία κορυφώνεται στους κόλπους των εργαζομένων, καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι θα υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» ενός μεγάλου οργανισμού προκειμένου να προκύψουν οι αναγκαίες απολύσεις, με δεδομένο ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για αξιολόγηση όλων των ΝΠΙΔ, ώστε να εντοπισθούν αυτά που πρέπει να κλείσουν.  Έτσι, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν πλέον και οι μεγάλοι φορείς που αρχικά τοποθετηθεί στη δεύτερη φάση συγχωνεύσεων και καταργήσεων.

Αναβρασμός επικρατεί όμως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδίως μετά τις πληροφορίες ότι σχεδιάζονται λουκέτα σε Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, κάτι που βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους τους αιρετούς.

Ήδη η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της έχει ξεκαθαρίσει ότι «η Αυτοδιοίκηση της χώρας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνηγορήσει στο να μπει οριστική «ταφόπλακα» στη λειτουργία των δήμων, των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών τους. Ούτε πρόκειται να δεχθεί να απεμπολήσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι κοινωνικές δομές των δήμων αποτελούν την μοναδική «ασπίδα» κοινωνικής προστασίας των χειμαζόμενων από τις συνέπειες της κρίσης πολιτών».

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πάντως, επιμένουν ότι ο σχεδιασμός για τους 12500 χιλιάδες υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα έχει ολοκληρωθεί ενώ έχουν ετοιμαστεί και τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η διαδικασία. Μάλιστα, διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει επαναδιατύπωση – ίσως ακόμη και απόσυρση – της διάταξης που αφορά τη δυνατότητα μετατροπής της φύσης ενός νομικού προσώπου.

Στόχος τους είναι το νομοσχέδιο εκτός απροόπτου να παρουσιασθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να έχει ψηφισθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου, ενώ διαβεβαιώνουν ότι λόγω των κενών που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις θα υπάρξουν θέσεις προκειμένου να μετακινηθεί το σύνολο των διαθεσίμων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…