Άρθρο Localit 05 Απριλίου, 2013

Επιβραβεύονται οι ΟΤΑ που κάνουν χρηστή οικονομική διαχείριση

epivravefsiΑπό το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ «Αυτοδιοίκηση-Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη» θα προέρχονται οι πόροι που θα αξιοποιηθούν υπέρ των δήμων οι οποίοι σημειώνουν υποδειγματικές επιδώσεις και εμφανίζουν «χρηστή οικονομική διαχείριση» .

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών οι δήμοι αυτοί αποτελούν θετικά παραδείγματα και θα επιβραβεύονται με οικονομική επιχορήγηση η οποία θα είναι το 10% των πόρων του προγράμματος ΑΚΣΙΑ. Με τη κίνηση αυτό ο Ε. Στυλιανίδης  εκτιμά ότι θα δοθούν κίνητρα στους δήμους προκειμένου να  αυξήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την οικονομική εξυγίανση τους.

Η επίμαχη τροπολογία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Κύρωση της από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Επικρατείας” και άλλες διατάξεις» και συνυπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των δήμων που θα επιχορηγούνται θα προσδιορίζονται με Υπουργική Απόφαση που θα εκδίδεται στο πρώτο τρίμηνο κάθε οικονομικού έτους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…