Άρθρο Localit 08 Μαρτίου, 2013

«Γκάζι» για την επίσπευση των πειθαρχικών διαδικασιών επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

79135-ypallhloi-dimosiouΑνεβάζει το νούμερο των ελεγχόμενων πειθαρχικά δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση, ευελπιστώντας ότι θα φτάσουν στις 2.200 οι υποθέσεις  για σημαντικά πειθαρχικά αδικήματα που εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια, ενώ θεωρεί ότι θα ξεπεράσουν τις 5.000 οι υποθέσεις των «κοπανατζήδων» και όσων έχουν καταθέσει πλαστά έγγραφα για την πρόσληψη ή την εξέλιξή τους στο Δημόσιο. Έτσι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που φαίνεται να αντιμετωπίζουν σε πρώτη φάση την πιθανότητα να οδηγηθούν εκτός υπηρεσιών για πειθαρχικούς λόγους ανέρχεται φτάνει  τις 7.200.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι από αυτήν την δεξαμενή των επίορκων θα καλύψει ένα σημαντικό τμήμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο, ικανοποιώντας έτσι τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεωρεί ότι ο αριθμός των επίορκων δεν είναι τόσο μεγάλος, κάνει λόγο για 890 υποθέσεις, ωστόσο ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επισπευσθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες που λιμνάζουν εδώ και μήνες στα αρμόδια όργανα.

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις δεκαετιών, ενώ υπάρχουν υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα στα πειθαρχικά συμβούλια.

«Προφανώς δεν είναι όλα τέτοια που να επισύρουν ποινή απόλυσης. Πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις υποθέσεων σε εκκρεμότητα είναι ανεύθυνο να πεις “τόσοι θα φύγουν”…», σημείωσε ο Μ. Βολουδάκης.

Επισήμανε, δε, ότι δεν μπορεί να ανακοινωθεί από το υπουργείο, για παράδειγμα, αριθμός περιπτώσεων υπαλλήλων που έχουν καταλάβει τις θέσεις τους με πλαστά πιστοποιητικά, καθώς οι υποθέσεις καταγράφονται και ερευνώνται.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στον Δήμο

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου το έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…