Άρθρο Localit 01 Μαρτίου, 2013

Φ. Κουβέλης: “Εκτός τόπου και χρόνου οι δογματικές εμμονές σε απολύσεις”

untitled«Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου» δηλώνει οΦώτης Κουβέλης, με δήλωσή του για την οικονομία και την ανασυγκρότηση του κράτους. Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει επιτέλους η αναπτυξιακή πορεία» τονίζει.

Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ακόμη ότι οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι εταίροι στο πλαίσιο της ΕΕ, και ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνει με ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών και ρυθμίσεις διευκόλυνσης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ.

«Άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή» αναφέρει χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ότι για να παραμείνει η ελληνική κοινωνία ενωμένη πρέπει επειγόντως να απελευθερωθούν πόροι για αναπτυξιακά έργα και να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…