Άρθρο Localit 21 Φεβρουαρίου, 2013

Δεν υπάρχει θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο, λέει ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν

rehn-660_3Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους περιγράφονται ξεκάθαρα στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Ο Σάιμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της μείωσης του εργατικού δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 έως το 2015, σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, 25.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013 από τους οποίους 12.500 το πρώτο εξάμηνο φέτος.

Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου υπενθύμισε την αναφορά που υπάρχει στο Μνημόνιο σύμφωνα με την οποία, στο σχέδιο κινητικότητας της κυβέρνησης το μετακινούμενο προσωπικό μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων), ενώ βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, κάτι που θα βοηθήσει τη μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας, προς τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, το Eurogroup καθόρισε ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου είναι η ολοκλήρωση των σχεδίων στελέχωσης για τα κύρια υπουργεία και ότι αυτά τα σχέδια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εντοπιστούν περιττές θέσεις και υπάλληλοι και σε αυτή τη βάση θα καθοριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Η συμμόρφωση με αυτό το προαπαιτούμενο θα εκτιμηθεί κατά την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας η οποία αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…