Άρθρο Localit 10 Ιανουαρίου, 2013

Συνεργασία υπαλλήλων – φορεών για την υλοποίηση της κινητικότητας ζητεί ο Αντ. Μανιτάκης

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο μετακίνησης 25 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013, υπό την προϋπόθεση της συνεργασίας φορέων και εργαζομένων, διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.
 «Αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή την ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων» είπε ο υπουργός προσθέοντας πως «πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι θέμα μόνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά εξαρτάται από την συνέργεια όλων των υπουργείων και την αποφασιστικότητα που θα επιδείξουμε». Ξεκαθάρισε δε πως «το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης είναι αποφασισμένο να προχωρήσει για να κερδηθεί το στοίχημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για την επιτυχία του το συγκεκριμένου ζητήματος και η κυβερνώσα πλειοψηφία θα το υλοποιήσει».
Παράλληλα επανέλαβε πως στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης των δομών των υπουργείων.
Από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι το έργο που επιτελείται στο υπουργείο είναι εξαιρετικά σημαντικό και συμπλήρωσε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. στηρίζει την Διοικητική Μεταρρύθμιση. «Η Διοικητική Μεταρρύθμιση, προχωράει και θα προχωρήσει αποφασιστικά. Αυτό είναι αναγκαίο για να εξασφαλιστεί ο εξορθολογισμός της δημόσια διοίκησης, μιας δημόσιας διοίκησης όπως την διεκδικούμε, ενταγμένη στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού, συνδεδεμένη αναμφισβήτητα με την αποτελεσματικότητα του κράτους» τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μανιτάκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς τα δύο πρώτα οργανογράμματα που εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, αυτά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
H συζήτηση επικεντρώθηκε στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής του υπουργείου όπως θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2013. Ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Κουβέλη για τις εκθέσεις αξιολόγησης των υπολοίπων υπουργείων, την διαδικασία αξιολόγησης των ικανοτήτων και της επάρκειας του προσωπικού, το σχέδιο Κινητικότητας το οποίο θα οδηγήσει στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού και τις ενέργειες που γίνονται για  την πάταξη της γραφειοκρατίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απρόσκοπτη εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου και τα νέα πειθαρχικά συμβούλια τα οποία έχουν ήδη συσταθεί και συγκροτηθεί. Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια έχουν πλέον στην σύνθεσή τους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας που εγγυούνται την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της κρίσης των συμβουλίων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…