Άρθρο Localit 27 Νοεμβρίου, 2012

Ευ. Στυλιανίδης: Στόχος είναι να αποφύγουμε απολύσεις, αλλά και να μειώσουμε δαπάνες

Με διευκρινιστικές δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, προσπάθησε να καθησυχάσει  τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  από το ενδεχόμενο απόλυσης όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.  Ταυτόχρονα όμως παρότρυνε τις δημοτικές αρχές να δώσουν τα στοιχεία, ώστε να  «επισημανθούν οι εξαιρέσεις που δεν πρέπει να θιγούν»  και να «απορροφηθούν στις λειτουργικές θέσεις όσοι είναι απαραίτητοι».

Στόχος κατά τον κ. Στυλιανίδη  είναι να αποφευχθούν οι απολύσεις, ωστόσο, επίσης στόχος είναι να διασφαλιστούν δημόσιες δαπάνες, που θα διατεθούν «για να τρέξουμε γρήγορα και αναπτυξιακά».

Ο υπουργός επικαλέστηκε το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει στείλει σε όλους τους δήμους της χώρας εγκυκλίους και τους ζητάει «να ορίσουν τις θέσεις εκείνες που πραγματικά πρέπει να πληρωθούν, για να μην αναστατωθεί η ευρυθμία και η λειτουργικότητα των ΟΤΑ προς όφελος του πολίτη», προφανώς λόγω της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.
«Αυτό και μόνο, είπε ο κ. Στυλιανίδης, νομίζω ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο και κάθε φόβο, ο οποίος διέπει αυτή τη στιγμή τους εργαζόμενους και παράλληλα διασφαλίζει τον εξορθολογισμό που απαιτείται, τη μείωση δημοσίων δαπανών, αλλά και την υγιή λειτουργία ώστε να μπορούμε να έχουμε γρήγορα οικονομικά αποτελέσματα».

Πρόσθεσε όμως και τα εξής: «Η διαθεσιμότητα είναι μια πολιτική η οποία έχει συμφωνηθεί και υλοποιείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όσο γρηγορότερα αναρτηθούν οι λίστες των υποψηφίων να συμμετέχουν σε αυτή , τόσο γρηγορότερα θα επισημανθούν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες δεν πρέπει να θιγούν. Τόσο γρηγορότερα θα απορροφηθούν και στις λειτουργικές θέσεις όσοι είναι απαραίτητοι. Ο στόχος είναι να αποφύγουμε απολύσεις, ο στόχος είναι, όμως, να διασφαλίσουμε και δημόσιες δαπάνες για να μπορέσουμε να τρέξουμε γρήγορα και αναπτυξιακά».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κοζάνης με τον Υπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση του ΔΑΚ Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…