Άρθρο Localit 27 Απριλίου, 2020

3 εκ. ευρώ στην περιφέρεια Αττικής από το Πράσινο Ταμείο για την αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταχύτερη και βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων ύψους περίπου 3 εκ. ευρώ που έχει διασφαλίσει η περιφέρεια Αττικής από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση του Πάρκου Τρίτση, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Σ. Σταθόπουλο.

Η αρμοδιότητα για τη διοίκηση του Πάρκου Τρίτση πρόσφατα μεταφέρθηκε από το ΥΠΕΝ στην περιφέρεια Αττικής μαζί με «προίκα» ύψους 3 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για έργα αναβάθμισης του Πάρκου.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη  προτεραιότητα για την περιφέρεια είναι να αξιοποιηθούν αυτά τα κονδύλια για να μεταμορφωθεί το πάρκο, σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα, ενώ όπως είπε ήδη έχει προϋπολογιστεί 1 εκ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης καιωπροχωρά με ταχείς ρυθμούς η στελέχωση των υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς, τους όμορους δήμους αλλά και με τοπικούς φορείς, να μετατραπεί το Πάρκο Τρίτση σε πάρκο των Εθνών. «Θα συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μέσω του Αντιπρύτανη και Προέδρου του Φορέα του Πάρκου κ. Ζωγραφάκη, για την εκπόνηση σχετικών μελετών», επισήμανε.

Ο κ. Σταθόπουλος επικρότησε το σχεδιασμό της περιφέρειας Αττικής και τόνισε πως από την πλευρά του το Πράσινο Ταμείο θα συνδράμει για την ταχύτερη δρομολόγηση των έργων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…