Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2023

2η Συνεδρίαση της Επιτροπής για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων στη Λίμνη Πλαστήρα

Η δεύτερη κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και της Ομάδας Συντονισμού για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων, στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στη Λίμνη Πλαστήρα.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ  Δ. Σκάλκου , συμμετείχαν ο Γ.Γ Διαχείρισης Αποβλήτων και αστικών λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Βασίλης Σιαδήμας, οι Δήμαρχοι Λ. Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος και Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, ο Δήμαρχος Αργιθέας συμμετείχε διαδικτυακά,  οι Αντιδήμαρχοι Αργιθέας Χαράλαμπος Πούλιος και Θανάσης Καραγεώργος, η Γ. Γραμματέας του Δήμου Αργιθέας Κατερίνα Λαφαζάνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας Ηλίας Παπαδήμας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων και των Δήμων.

Στη   δεύτερη συνεδρίαση, παρουσιάστηκε η πρόοδος ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων που συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση. Εκφράστηκε η ικανοποίηση των μελών για το επίπεδο σχεδιασμού, ωριμότητας και προόδου υλοποίησης των έργων αυτών, συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα και οι αναγκαίες ενέργειες για την υποστήριξη των Δήμων στην ωρίμανση των έργων με τη συμβολή της ΜΟΔ Α.Ε., καθώς επίσης και για την δημόσια προβολή του Προγράμματος με κατάλληλα εργαλεία παρακολούθησης της υλοποίησής του.

Ειδικότερα:

-Αξιολογήθηκε η πρόοδος ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων που συμφωνήθηκαν στην 1η συνεδρίαση, εκφράστηκε η ικανοποίηση των μελών για το επίπεδο σχεδιασμού, ωριμότητας και προόδου υλοποίησης αυτών.

-Διαπιστώθηκαν εξαιρετικά αποτελέσματα και για τους τρεις Δήμους καθώς το ΕΑΠΑ είναι δυναμικό πιλοτικό εγχείρημα, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων υστέρησης των ορεινών περιοχών, δημιουργώντας παράλληλα ορεινή στρατηγική Ανάπτυξης.

-Ομόφωνα αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της ΟΧΕ για ωρίμανση σημαντικών έργων, με προτεραιότητα στις υποδομές αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών και αισθητικών αναπλάσεων, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, 6 εκ. για κάθε Δήμο.

-Ανακοινώθηκε ειδικό πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης στους Δήμους από τη ΜΟΔ Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, με συνδρομή στη σύνταξη μελετών και παρακολούθησης και υλοποίησης των έργων.

-Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος για την δημιουργία ειδικού πλάνου δημοσιότητας προκειμένου ο πολίτης να παρακολουθεί την πορεία της υλοποίησης του ΕΑΠΑ.

-Προγραμματίστηκε η επόμενη συνεδρίαση για τον Απρίλιο του 2024 στο Δήμο Αγράφων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων, στο…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λήμνος: Μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες το Σαββατοκύριακο 24&25 Φεβρουαρίου

Σε μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες, προχωρά το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος…