Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2023

Άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου και τοποθέτηση γιατρών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Λέρου ζητά ο δήμαρχος

Την άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Λέρου, για την κάλυψη των ημερών απουσίας της μόνιμης ιατρού, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλιας, εκφράζοντας ως επιτακτική την ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου αναισθησιολόγου για την κάλυψη των αναγκών.

Όπως τονίζει ο Μ. Κόλιας, στην επιστολή του, το  Γ.Ν.Κ.Θ. -Λέρου, από τις 20 Μαρτίου στερείται γιατρού αναισθησιολόγου έως τις 8 Απριλίου που επιστρέφει η μοναδική αναισθησιολόγος που υπηρετεί στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα περιστατικό, με αποτέλεσμα να απαιτούνται διακομιδές εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Επισημαίνει επίσης ότι το νοσοκομείο της Λέρου πέραν των 8000 και πλέον κατοίκων, εξυπηρετεί και κατοίκους των γειτονικών νησιών Πάτμου-Λειψών και Αγαθονησίου.

Στην επιστολή του τέλος, ο δήμαρχος Λέρου αναφέρεται στην έλλειψη νευρολόγου, οδοντιάτρου, ψυχιάτρου στο καθ΄ ύλην αρμόδιο νοσοκομείο για ψυχιατρικά νοσήματα και την επιτακτική ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου γιατρού στις μονήρεις θέσεις που υπηρετούν οι γιατροί.

Αναλυτικά η επιστολή

“Κύριε Υπουργέ,

με τη παρούσα επιστολή σας κάνω γνωστό ότι στο Γ.Ν.Κ.Θ-Λέρου από 20-03-2023 στερείται αναισθησιολόγου ιατρού έως 08-04-2023 που επιστρέφει η μοναδική αναισθησιολόγος που υπηρετεί σ’ αυτό, με αποτέλεσμα πολλές εγκυμονούσες καθώς και οι οικογένειες τους να είναι σε απόγνωση, αλλά κυρίως να τους κυριεύει το αίσθημα ανασφάλειας για το τι μέλλει γενέσθαι .

Βέβαια καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις εγκυμονούσες αλλά και τη λειτουργία του νοσοκομείου μας αφού χωρίς αναισθησιολόγο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα περιστατικό με αποτέλεσμα να απαιτούνται διακομιδές εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Το νοσοκομείο της Λέρου πέραν των οκτώ χιλιάδων (8000) και πλέον κατοίκων εξυπηρετεί και κατοίκους των γειτονικών νησιών Πάτμου-Λειψών και Αγαθονησίου.

Πέραν της άμεσης μετακίνησης αναισθησιολόγου για την κάλυψη των ημερών που θα απουσιάζει η μόνιμη ιατρός, κρίνεται επιτακτική ανάγκη και η τοποθέτηση 2ου αναισθησιολόγου για την κάλυψη των αναγκών.

Επίσης, σας αναφέρω την έλλειψη νευρολόγου, οδοντιάτρου, ψυχιάτρου στο καθ΄ ύλην αρμόδιο νοσοκομείο για ψυχιατρικά νοσήματα και την επιτακτική ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου γιατρού στις μονήρης θέσης που υπηρετούν οι γιατροί.

 Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Κόλιας Μιχάλης”

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλιούπολη: Χρήση νέων τεχνολογιών άρδευσης μέσω βιοϋδρογέλης για τα πάρκα της πόλης

Οι δυνατότητες χρήσης νέων τεχνολογιών άρδευσης μέσω βιοϋδρογέλης, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που είχαν με Γερμανούς…

Ρεπορτάζ 31 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Ξεκινά η αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς Δ.Ε. Αρκαδίου

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου αναβαθμίζονται οι υποδομές…

Ρεπορτάζ 31 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ποδηλατοδρομία στα Φάρσαλα

Την 3η Ποδηλατοδρομία διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων μαζί με την Κοινότητα Φαρσάλων, σε συνεργασία με τους…