Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2023

Άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου και τοποθέτηση γιατρών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Λέρου ζητά ο δήμαρχος

Την άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Λέρου, για την κάλυψη των ημερών απουσίας της μόνιμης ιατρού, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλιας, εκφράζοντας ως επιτακτική την ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου αναισθησιολόγου για την κάλυψη των αναγκών.

Όπως τονίζει ο Μ. Κόλιας, στην επιστολή του, το  Γ.Ν.Κ.Θ. -Λέρου, από τις 20 Μαρτίου στερείται γιατρού αναισθησιολόγου έως τις 8 Απριλίου που επιστρέφει η μοναδική αναισθησιολόγος που υπηρετεί στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα περιστατικό, με αποτέλεσμα να απαιτούνται διακομιδές εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Επισημαίνει επίσης ότι το νοσοκομείο της Λέρου πέραν των 8000 και πλέον κατοίκων, εξυπηρετεί και κατοίκους των γειτονικών νησιών Πάτμου-Λειψών και Αγαθονησίου.

Στην επιστολή του τέλος, ο δήμαρχος Λέρου αναφέρεται στην έλλειψη νευρολόγου, οδοντιάτρου, ψυχιάτρου στο καθ΄ ύλην αρμόδιο νοσοκομείο για ψυχιατρικά νοσήματα και την επιτακτική ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου γιατρού στις μονήρεις θέσεις που υπηρετούν οι γιατροί.

Αναλυτικά η επιστολή

“Κύριε Υπουργέ,

με τη παρούσα επιστολή σας κάνω γνωστό ότι στο Γ.Ν.Κ.Θ-Λέρου από 20-03-2023 στερείται αναισθησιολόγου ιατρού έως 08-04-2023 που επιστρέφει η μοναδική αναισθησιολόγος που υπηρετεί σ’ αυτό, με αποτέλεσμα πολλές εγκυμονούσες καθώς και οι οικογένειες τους να είναι σε απόγνωση, αλλά κυρίως να τους κυριεύει το αίσθημα ανασφάλειας για το τι μέλλει γενέσθαι .

Βέβαια καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις εγκυμονούσες αλλά και τη λειτουργία του νοσοκομείου μας αφού χωρίς αναισθησιολόγο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα περιστατικό με αποτέλεσμα να απαιτούνται διακομιδές εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Το νοσοκομείο της Λέρου πέραν των οκτώ χιλιάδων (8000) και πλέον κατοίκων εξυπηρετεί και κατοίκους των γειτονικών νησιών Πάτμου-Λειψών και Αγαθονησίου.

Πέραν της άμεσης μετακίνησης αναισθησιολόγου για την κάλυψη των ημερών που θα απουσιάζει η μόνιμη ιατρός, κρίνεται επιτακτική ανάγκη και η τοποθέτηση 2ου αναισθησιολόγου για την κάλυψη των αναγκών.

Επίσης, σας αναφέρω την έλλειψη νευρολόγου, οδοντιάτρου, ψυχιάτρου στο καθ΄ ύλην αρμόδιο νοσοκομείο για ψυχιατρικά νοσήματα και την επιτακτική ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου γιατρού στις μονήρης θέσης που υπηρετούν οι γιατροί.

 Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Κόλιας Μιχάλης”

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σέρρες: Σύμβαση για την αδειοδότηση των ήδη λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών & παιδικών σταθμών 

Τη σύμβαση του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του…

Ρεπορτάζ 29 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζημιές στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως από τη διπλή σεισμική δόνηση

Εκτός από τα σχολεία της Ηλείας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, για προληπτικούς λόγους, το διοικητήριο…

Ρεπορτάζ 29 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος

Φωτιά σε όργανα παιδικής χαράς στη Χαλκίδα, έβαλαν άγνωστοι όπως ενημερώνει ο Δήμος: «Για πολλοστή…