Άρθρο Localit 19 Ιουνίου, 2013

2,6 εκ. ευρώ για ευρωπαϊκές συμπράξεις στον αθλητισμό την περίοδο 2014-2020

cebacebfcebbcf85cebcceb2ceb7cf83ceb7-cf80ceb1ceb9ceb4ceb9ceb1Το αργότερο μέχρι 19 Ιουλίου μπορούν να υποβληθούν προτάσεις στον τομέα του αθλητισμού  στην Γενική Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση  διακρατικών σχεδίων και πρωτοβουλιών δημοσίων οργανισμών  ή φορέων της κοινωνίας πολιτών για να εντοπιστούν και να δοκιμαστούν κατάλληλα δίκτυα και ορθές πρακτικές στον χώρο του αθλητισμού.

Η πρόσκληση υποβολής των προτάσεων είναι ήδη στον αέρα, και έχει ως σκοπό να συμπληρώσει την «προπαρασκευαστική δράση: ευρωπαϊκή σύμπραξη στον αθλητισμό», που αφορά τα ετήσια προγράμματα εργασίας του 2013 για τις επιχορηγήσεις και τις συμβάσεις και τις ετήσιες ειδικές ετήσιες εκδηλώσεις.

Στόχος αυτής της προπαρασκευαστικής δράσης είναι η προετοιμασία μελλοντικών δράσεων της ΕΕ σε αυτόν τον τομέα με βάση το κεφάλαιο «Αθλητισμός» του προταθέντος προγράμματος της Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020.

 

Οι προτάσεις  θα πρέπει να αφορούν στους ακόλουθους τομείς:

  • Ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης και της διπλής σταδιοδρομίας στον αθλητισμό, μέσω της στήριξης της κινητικότητας των εθελοντών, των προπονητών, των παραγόντων και του προσωπικού των μη κερδοσκοπικών αθλητικών οργανώσεων
  • Προστασία των αθλητών, ιδίως των νεότερων, από τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, με τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες
  • Προώθηση παραδοσιακών ευρωπαϊκών αθλημάτων και παιχνιδιών.

 

Οι φορείς που θα είναι επιλέξιμοι είναι οι δημόσιοι οργανισμοί και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν νομική υπόσταση, να έχουν την έδρα τους σε ένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Φυσικά πρόσωπα δεν δύνανται να υποβάλλουν υποψηφιότητα.

Σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών,  «η διεκδίκηση και η επιτυχής συμμετοχή των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού προϋποθέτει την πλήρη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, των προοπτικών ανάπτυξης, των εταιρικών σχέσεων σε τοπικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και όλων των εν δυνάμει πόρων τους, όπως αποτυπώνονται στο πλαίσιο του πενταετούς επιχειρησιακού σχεδιασμού τους».

 

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται για το συγκεκριμένο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ανέρχεται στα 2.650.000 ευρώ.

Θα διατεθεί συγχρηματοδότηση της ΕΕ μέχρι του μέγιστου ποσοστού 80% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών. Τουλάχιστον το 20% των συνολικών επιλέξιμων δαπανών πρέπει να καλυφθεί από ιδιωτική χρηματοδότηση από τρίτα μέρη.

Οι δαπάνες για προσωπικό δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 50% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών.

Η έναρξη των έργων πρέπει να είναι μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2014 και 31 Μαρτίου 2014 και η ολοκλήρωσή τους όχι αργότερα από τις 30 Ιουνίου 2015.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2024: Τα καλά νέα για την οικονομία της χώρας δεν συμπεριλαμβάνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τα αιτήματα για την οικονομική επιβίωση των δήμων παραμένουν σε ισχυρή ισχύ και αφορούν την…

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για 2η χρόνια η δράση «Πάμε ανακύκλωση» στα σχολεία της Λέρου

Στη Λέρο, συνεχίζεται για 2η σχολική χρονιά 2023-2024, η δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες…

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα Δήμου Χαλανδρίου για την «Πρόληψη και μείωση τροφικών απωλειών» – Τα συμπεράσματα

Τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων, στις 29 Σεπτεμβρίου, επέλεξε…