Άρθρο Localit 16 Μαρτίου, 2023

24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την τραγωδία στα Τέμπη

Στην πλατεία Κλαυθμώνος η προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ-  Στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ 

Εικοσιτετράωρη πανδημοσιοϋπαλληλική, πανεργατική, πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την τραγωδία των Τεμπών, την απαξίωση των σιδηροδρόμων και με αίτημα την αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους.

Η προσυγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ είναι στις 11.00 στην πλατεία  Κλαυθμώνος και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καλεί τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 20 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Έδεσσας με το ΕΜΠ για την Έδεσσα του 21ου αιώνα

Το «Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα» παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…

Ρεπορτάζ 20 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διήμερο forum του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Διάλογος Αυτοδιοίκησης και κεντρικής κυβέρνησης για την ανθεκτικότητα και την ενεργή στήριξη των ελληνικών πόλεων…

Ρεπορτάζ 20 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απεργία αύριο των εργαζομένων στους δήμους για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις κοινωνικές δομές

Απεργούν αύριο Παρασκευή 21 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση…