Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2017

24ωρη γενική απεργία κατά του πολυνομοσχεδίου

Γενική απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με  συγκεντρώσεις  στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις.

Στις 11 είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο που διοργανώνουν, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μία ώρα νωρίτερα, θα γίνει εκείνο του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Δημαρχείου (Εθνικής Αντιστάσεως), στην οδό Αθηνάς. Τα συλλαλητήρια θα επαναληφθούν αύριο το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή.

Συνοπτικά, το απεργιακό δελτίο έχει ως εξής:

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, σε διήμερη αποχή έχουν κατέλθει οι δικηγόροι.

«Χειρόφρενο»  τραβήξαν από την έναρξη της βάρδιας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, -πολύ μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πρωτεύουσα από το πρωί-  αλλά κυκλοφόρησαν ξανά στους δρόμους της Αθήνας, από τις 9 το πρωί.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργούν ως τις 4 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια στις 9 το βράδυ. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι σε τρένα, προαστιακό και τα δρομολόγια του Μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας ως το αεροδρόμιο, είναι σε 24ωρη απεργία. Δεμένα τα πλοία καθ’ όλο το 24ωρο, τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…