Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2017

24ωρη γενική απεργία κατά του πολυνομοσχεδίου

Γενική απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με  συγκεντρώσεις  στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις.

Στις 11 είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο που διοργανώνουν, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μία ώρα νωρίτερα, θα γίνει εκείνο του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Δημαρχείου (Εθνικής Αντιστάσεως), στην οδό Αθηνάς. Τα συλλαλητήρια θα επαναληφθούν αύριο το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή.

Συνοπτικά, το απεργιακό δελτίο έχει ως εξής:

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, σε διήμερη αποχή έχουν κατέλθει οι δικηγόροι.

«Χειρόφρενο»  τραβήξαν από την έναρξη της βάρδιας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, -πολύ μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πρωτεύουσα από το πρωί-  αλλά κυκλοφόρησαν ξανά στους δρόμους της Αθήνας, από τις 9 το πρωί.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργούν ως τις 4 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια στις 9 το βράδυ. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι σε τρένα, προαστιακό και τα δρομολόγια του Μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας ως το αεροδρόμιο, είναι σε 24ωρη απεργία. Δεμένα τα πλοία καθ’ όλο το 24ωρο, τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…