14 Σεπτεμβρίου, 2022

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Ο Στ. Μπένος θα συνδράμει στην ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Λέσβου

Στην ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού, της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου θα συνδράμει ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και πρόεδρος του Διαζώματος, τέως υπουργός, Σταύρος Μπένος, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  με κατοίκους της περιοχής, μετά από περιοδεία στις πληγείσες περιοχές το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης τους ενημέρωσε για το σχέδιο που προτίθεται να προχωρήσει η περιφέρεια  με την συνδρομή του κ. Μπένου, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό αλλά και στην προοπτική μιας αναπτυξιακής ευκαιρίας για την περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δύο επίπεδα.

«Πέραν των άμεσων εργασιών που θα κάνουμε και ήδη στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή θα τις φέρουμε προς έγκριση, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ που μόλις ξεκίνησε και να συμπεριλάβουμε σε αυτό ένα ολιστικό πρόγραμμα ανατάξεως συνολικά της περιοχής του Πολιχνίτου η οποία φθίνει και χρειάζεται στήριξη. Σε αυτή την προσπάθεια μας θα έχουμε αρωγό και σύμμαχο τον κ. Μπένο και τους συνεργάτες του τους οποίους και ευχαριστώ. Μέσα από τις καταστροφές που υπέστησαν η Βρίσα τα Βατερά, ο Σταυρός και η ευρύτερη περιοχή θα υπάρξει μια ευκαιρία ανάπτυξης της περιοχής και είμαστε εδώ ως Περιφέρεια για να συμβάλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Ο Σταύρος Μπένος δήλωσε: «Είμαι εδώ με πολύ χαρά και θέληση να βοηθήσω. Μια ζωή ασχολούμαι με το αντικείμενο των φυσικών καταστροφών και όπως γνωρίζετε με εντολή του Πρωθυπουργού, έχω αναλάβει τον τελευταίο χρόνο την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, έχω αποκτήσει μεγάλες εμπειρίες και θα τις αξιοποιήσουμε εδώ. Ότι μου έχει δώσει το δημόσιο βίωμα και η πνευματικότητα μου θα την δώσω εδώ μαζί με τον Περιφερειάρχη τους Δημάρχους και τους πολίτες της περιοχής. Θέλω πραγματικά να αναστρέψουμε την κατάσταση αυτή, και να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στην περιοχή, μέσα από μια ανάπτυξη ολιστική και ανθρωποκεντρική. Θα αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και θα δώσουμε μια νέα αναπτυξιακή πνοή η οποία θα πατήσει πάνω σ’ ένα πολυεργαλείο, τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, που θα δει όλες τις πτυχές της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής και θα τις κάνει ένα ενιαίο πρόγραμμα”.

Οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν από δω και πέρα συζητήθηκαν σε ευρεία τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κύθηρα: Νέα δίκτυα ύδρευσης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Νέα σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, θα αποκτήσουν τα Κύθηρα. Με τη σύμφωνη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου,…

Ενδιαφέρουν 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πασχαλινό πακέτο αγάπης από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Πακέτα αγάπης, για το πασχαλινό τραπέζι των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ελληνικού Αργυρούπολης, αλλά και…

Ενδιαφέρουν 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Μητσοτάκης: Ειδικό μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που πετυχαίνουν τους στόχους

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης  κατά τη σημερινή συνεδρίαση του…