Άρθρο Localit 30 Ιουλίου, 2015

230 εκ. ευρώ για φρούτα και γάλα στα σχολεία της ΕΕ

φρούτα γάλαΝέο πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών, μπανάνας και γάλακτος στα σχολεία, προϋπολογισμού 230 εκ. ευρώ για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  προτείνει η Κομισιόν.

Το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία αφορά τη συγχώνευση των δύο υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αυτό της δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και μπανάνας με αυτό του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία. Τα δύο προγράμματα διανομής υλοποιούνται στην Ε.E. το γάλα από το 1977 και τα οπωροκηπευτικά από το 2007.

Το ύψος της ενωσιακής ενίσχυσης για το νέο αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανέρχεται για τα οπωροκηπευτικά και τις μπανάνες στα 150 εκατ. και για το γάλα στα 80 εκατ. ευρώ ανά σχολικό έτος. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται σθεναρά από όλους τους εμπλεκόμενους, διότι ενθαρρύνει την κατανάλωση οπωροκηπευτικών και γάλακτος από τα παιδιά, δύο βασικών και σημαντικών κατηγοριών προϊόντων που χαρακτηρίζονται από φθίνουσα κατανάλωση.

Συμβάλλει στην υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής από την ευαίσθητη παιδική ηλικία, αντί για τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις που ευνοούν την κατανάλωση τροφίμων υψηλής επεξεργασίας, που βάλλουν κατά του διατροφικού μας πολιτισμού.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι συμβάλλει στην υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής από την ευαίσθητη παιδική ηλικία, έναντι στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις που ευνοούν την κατανάλωση τροφίμων υψηλής επεξεργασία και που βάλουν κατά του διατροφικού μας πολιτισμού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…