Άρθρο Localit 15 Ιουλίου, 2014

21 νεκροί και 160 τραυματίες από εκτροχιασμό του μετρό της Μόσχας

metro mosxaΕίκοσι ένα άτομα έχασαν  τη ζωή τους και πάνω από 160 τραυματίστηκαν όταν βαγόνι συρμού του μετρό της Μόσχας εκτροχιάστηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης. Μεταξύ των νεκρών και ο οδηγός του συρμού. Οι μισοί από τους 100  τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης και με ελικόπτερα, είναι βαριά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με τα ρωσσικά μέσα ενημέρωσης, επειδή το δυστύχημα συνέβη σε ώρα αιχμής ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί. Όλοι οι νεκροί ήταν επιβάτες του πρώτου βαγονιού του συρμού.

Το δυστύχημα συνέβη στις 8:30 το πρωί μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Βουλεβάρ και Παρκ Πομπέντι, όταν ο συρμός φρέναρε απότομα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις,  το τρένο φρέναρε λόγω της απότομης πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν κάποια βαγόνια και να προκληθεί αυτή η τραγωδία.

Ωστόσο η εταιρία ηλεκτρισμού στη Μόσχα ανέφερε ότι  δεν κατέγραψε πτώση της τάσης του ρεύματος στον υποσταθμό του μετρό της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που παρέχει ρεύμα στη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των σταθμών «Πάρκο Νίκης» και «Σλιαβιάνσκι Μπουλβάρ». Πάντως οι αρχές της Μόσχας έχουν αποκλείσει τρομοκρατική ενέργεια.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να παράσχει κάθε βοήθεια στις αρχές της Μόσχας για την αποκατάσταση του μετρό, καθώς και να παρασχεθεί κάθε  βοήθεια στα θύματα.

Πληροφορίες www.interfax.ru    και www.vesti.ru

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…