Άρθρο Localit 24 Ιουνίου, 2022

1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δήμου Ν. Προποντίδας

To 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ/1st SYMPOSIUM FESTIVAL, πραγματοποιεί ο δήμος Νέας Προποντίδας από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου 2022.

Το  Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα γεμάτο τετραήμερο εκδηλώσεων που θα κυριαρχούν τα τοπικά προϊόντα, οι τοπικές γεύσεις, η μουσική και ο χορός. Τιμώμενη χώρα θα είναι η Σουηδία, καθώς Σουηδοί δημοσιογράφοι θα έρθουν, για να ζήσουν την εμπειρία, να δουν τις ομορφιές του τόπου και να μεταφέρουν τη γνώση τους στη χώρα τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους θα ξεναγηθούν σε τοπικές επιχειρήσεις με στόχο να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, όπως: ελιά, λάδι, τυρί, μέλι, βερίκοκα, αμπελόφυλλα, κρασί κ.ά. Επίσης, θα παραστούν επιχειρηματίες της Σουηδίας, καθώς και στελέχη του ΕΟΤ για να στηρίξουν την προσπάθεια.

Παρουσιάστρια στην έναρξη θα είναι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, ενώ θα μαγειρέψει μπροστά στο κοινό ο καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Φουντής.

Κάθε βραδιά επιφυλάσσει ξεχωριστά μουσικά σχήματα.

Στην έναρξη 7/7/2022 το μουσικό σχήμα Quartet Fortissimo στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών, 8/7 στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στη Ν. Τρίγλια το συγκρότημα Μπρατίμια, 9/7 στη Ν. Καλλικράτεια η γνωστή Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και στις 10/7 «Γιορτή της Σαρδέλας» του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ» στα Ν. Μουδανιά.

Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής θα παρουσιάζουν εδέσματα και τοπικές συνταγές, ενώ ενεργά θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες, παραγωγοί, σύλλογοι, φορείς και εθελοντές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Αθήνα επικεφαλής των “Πόλεων-Πρωταθλητριών” στις δράσεις ενάντια στην ακραία ζέστη

Διαδικτυακή διεθνής σύσκεψη  των δημάρχων των «Πόλεων-Πρωταθλητριών» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του…

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών υλοποιείται για πρώτη φορά σε όλο τον Πειραιά

H εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Πειραιά υπεγράφη χθες, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον…

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Διαγωνισμός ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα τη χρήση των αντιβιοτικών, για μαθητές του Δήμου

Διαγωνισμός ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα τη χρήση των αντιβιοτικών, για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,…