Άρθρο Localit 15 Ιουλίου, 2022

1ο Φεστιβάλ Λαούτου στη Νάξο

Aναδεικνύοντας την ξεχωριστή θέση του λαούτου στη νησιωτική μουσική παράδοση, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οργανώνει το 1ο Φεστιβάλ λαούτου, το διήμερο 15-16 Ιουλίου 2022.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο Ύρια, όπου Nάξιοι λαουτιέρηδες θα συμπράξουν με λαουτιέρηδες από άλλα νησιά του Αιγαίου (Πάρος, Σαντορίνη, Κύθνος, Άνδρος κλπ.), παίζοντας νησιώτικα τραγούδια που έχουν ως κύριο όργανο το Λαούτο. Μαζί τους θα τραγουδήσουν σπουδαίοι ερμηνευτές, όπως ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, η Μαρία Σκουλά και η Στελίνα Κονιτοπούλου. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής STο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών Φραγκίσκος Κουτελιέρης.

Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο 16 Ιουλίου, στην παραλία της Χώρας Νάξου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών και ερμηνευτών του νησιώτικου τραγουδιού από τη Νάξο (Μαρία Σκουλά, Αγγελική Κονιτοπούλου, Νίκος Μπαρδάνης, Άρης και Γιάννης Βερύκοκκος, Αγγελική Βερυκόκκου, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Γιάννης Βιτζηλαίος κ. ά.).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του διήμερου φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και τις δύο ημέρες.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά τη Blue Star Ferries για την κάλυψη της μετακίνησης των καλλιτεχνών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομές 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρεβενά: Τοποθετήθηκαν οι τεράστιοι κορμοί για το φεστιβάλ Μανιταρογλυπτικής – Έναρξη την Πέμπτη 18/8 στο “Πάρκο των Μανιταριών”

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το τετραήμερο φεστιβάλ μανιταρογλυπτικής, που διοργανώνουν από κοινού οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας…

Διαδρομές 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχαία Ολυμπία: Βραδιά Πανσελήνου με την Ορχήστρα “Τα Χρώματα της Ήλιδας”

Με μια μοναδική συναυλία θα υποδεχθεί το κοινό κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου…

Διαδρομές 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» Δ. Ωραιοκάστρου: Παραδοσιακοί και βαλκανικοί ήχοι με τα «Χάλκινα» στον Πεντάλοφο

Με παραδοσιακούς και βαλκανικούς ήχους με τα Χάλκινα της Γουμένισσας και την ορχήστρα του Λευτέρη…