Άρθρο Localit 19 Ιουνίου, 2021

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας

Σε μία ακόμα πρωτοποριακή κίνηση προχωράει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και η Αντιδημαρχία Νεολαίας. Το πρώτο και μοναδικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που διοργανώνεται από δήμο,  θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη  το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου.

Μετά την αλλαγή δεδομένων αναφορικά με την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού και την χαλάρωση των μέτρων από 1η Ιουλίου, ο δρόμος… ανοίγει και το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας μετράει αντίστροφα για την έναρξή του.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλαπλές δράσεις, των προσκόπων της πόλης, του Ερυθρού Σταυρού, των ΕΠΑΛ, των φίλων ποδήλατου, της ανακύκλωσης κ.α. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

– Συζητήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελμάτων και επιχειρήσεων και ενημερώσεις για Erasmus και European Solidarity corps.

– Τη θεατρική παράσταση «Οι καραντινιέρηδες» του 2ου Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Φαίης Τρύφωνα, μία βιωματική παρουσίαση της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο από το ΑΡΓΩ, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των We4All.

– Πρόγραμμα ψυχαγωγίας με Zumba και Latin από τη χορογράφο ‘Αννα Πολύζου και την σχολή χορού Danceaction.

– Μουσικές συναυλίες και τις δύο ημέρες. Το Σάββατο με τη νέα τραγουδοποιό Άννα Κατσούλη και το 8μελές συγκρότημά της που θα παρουσιάσει τη φιλανθρωπική παράσταση «Η αγάπη ενώνει» και την Κυριακή με τη συναυλία των Enorasis.

Ακόμη, στα εγκαίνια θα γίνει η «Βράβευση Νέων της πόλης» που έχουν διακριθεί σε μαθητικούς διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιστημονικά επίπεδα. Στους βραβευθέντες θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο εκ μέρους του Δήμου και θα τους δοθεί δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (European Youth Card) και πρόσβαση σε προγράμματα Erasmus και επιμορφωτικά προγράμματα θεσμικών φορέων, όπως του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, που υλοποιείται μετά την προσπάθεια που κατέβαλε ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Ζόμπολας, φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για την πόλη της Αγίας Παρασκευής, δίνοντας τη σκυτάλη στους νέους, καθώς με τη συμμετοχή τους θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις επιθυμίες και τις ιδέες τους μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων.

Όλη η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεχίζεται στον Δήμο Τρικκαίων το πρόγραμμα «Κάλυψη»

Νέα πρόσκληση σε μέλη ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας για το πρόγραμμα «Κάλυψη» απευθύνει ο Δήμος…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελασσόνα: Την κατασκευή καταφυγίου για τα αδέσποτα προκηρύσσει ο Δήμος

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός από το Δήμο Ελασσόνας για την επιλογή αναδόχου του…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κιλκίς: Προγραμματική σύμβαση για σύνταξη-επικαιροποίηση κυκλοφοριακών μελετών

Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς στη σύνταξη και επικαιροποίηση…