Άρθρο Localit 10 Μαΐου, 2021

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις δωρεάν ημερήσιες κατασκηνώσεις του δήμου Πατρέων

Ο δήμος Πατρέων, συνεχίζει και φέτος μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) την λειτουργία των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων. Το πρόγραμμα  προσφέρει δωρεάν φιλοξενία παιδιών, με προτεραιότητα στις λαϊκές οικογένειες και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου.

Οι ημερήσιες κατασκηνώσεις, είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας δημοτικής αρχής και των εργαζομένων του δήμου και λειτουργούν στην πλαζ της Αγυιάς και στα Ροΐτικα.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται από τον ΚΟΔΗΠ η λειτουργία των  Ημερήσιων  Παιδικών  Κατασκηνώσεων για το καλοκαίρι του 2021 χωρίς οικονομική συμμετοχή από τους ωφελούμενους:

-5ο θερινό ΚΔΑΠ στη Πλαζ του πρώην ΕΟΤ

-6ο θερινό ΚΔΑΠ στα Ροΐτικα στο χώρο της «Πρώην Παιδικής Εξοχής»

Τα προγράμματα  θα εκπονηθούν από    1η Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου.

Το 5ο και το 6ο θερινό ΚΔΑΠ θα φιλοξενήσουν παιδιά με έτη γέννησης από 1/1/2008 έως 31/12/2013. Η επιλογή των παιδιών θα γίνει βάσει των κριτηρίων, τα οποία έχουν ορισθεί με την υπ. αριθμό 49η  Απόφαση της 6ης /26-4-2021 Συνεδρίασης του Δ.Σ.

Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με μισθωμένα από την υπηρεσία του δήμου λεωφορεία. Η ημερήσια απασχόληση θα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και δραστηριότητες που έχουν κεντρικό άξονα την επαφή των παιδιών με τις τέχνες, τον αθλητισμό, τη φύση, την επιστήμη.

Με κεντρικό σύνθημα «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ» σε συνεργασία με τις πολιτιστικές δομές του δήμου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΚΕΔΗΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ), την αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού  και συμμετοχή αθλητικών σωματείων, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ενέργειας  θα εκπονηθούν προγράμματα για  την  δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, θα κατατίθενται ηλεκτρονικά από σήμερα 10 Μαΐου,  έως 6 Ιουνίου 2021 ώρα 23.59 στον εξής σύνδεσμο:

https://forms.gle/8Fz6fgFK4drkzYhg7

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2610 221-450.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει Πάσχα

Σειρά δράσεων που προσβλέπουν στην ενίσχυση του εορταστικού τραπεζιού των οικονομικά αδύναμων οικογενειών υλοποιεί ο…

Ρεπορτάζ 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή δημοτών στο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία Οικιακής Κομποστοποίησης που…

Ρεπορτάζ 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρεμβάσεις της περιφέρειας Δ. Ελλάδας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα πραγματοποιεί η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα είναι σε…