Άρθρο Localit 23 Μαρτίου, 2021

 «1821 Δένδρα» για την Αλμωπία

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού κι Εθελοντισμού, ξεκινάει τις παράλληλες δράσεις του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρας Δασοπονίας, η οποία θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ ακριβώς 50 χρόνια πριν και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους ανθρώπους όλου του πλανήτη, σχετικά με την σημασία του δασικού οικοσυστήματος.

“Σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα, για τον Δήμο και τους δημότες, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, εορτάζεται μοιράζοντας «1821 δένδρα», υπενθυμίζοντας σε όλους αφενός τον άρρηκτο δεσμό μας με το φυσικό περιβάλλον, αφετέρου την ιστορική σημασία της Ελληνικής Επανάσταση” επισημαίνει.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, στάθηκαν όλοι οι Πολιτιστικοί και Μορφωτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αλμωπίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και τα δέντρα μοιράστηκαν σε εκπροσώπους τους.

Επιπλέον τις επόμενες ημέρες, εντός της πόλης της Αριδαίας θα φυτευτούν 109 δένδρα, όσα και τα χρόνια που συμπληρώνονται από την Απελευθέρωση της πόλης.

Τα δέντρα για την δράση όπως ενημερώνει ο Δήμος είναι προσφορά φυτωρίων της περιοχής.

«Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και των ευαίσθητων περιβαλλοντικών ισορροπιών, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής μας. Η δράση «1821 δένδρα» είναι ένα βήμα, προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο σεισμικές δονήσεις ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στην Αττική

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο ανοιχτά στις Στροφάδες. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο,…

Ρεπορτάζ 29 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής: 640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων πολιτών

Την ενίσχυση των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στοχευμένες δράσεις, ύψους 640 εκατ. ευρώ…

Ρεπορτάζ 29 Μαρτίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Συνεδριάζει στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα…