Άρθρο Localit 21 Απριλίου, 2021

Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Θεσσαλία συμπράττουν για τον θαλάσσιο τουρισμό

«Πλώρη» για την κοινή ανάπτυξη του θαλάσσιου  τουρισμού βάζουν τρεις περιφέρειες. Πρόκειται για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Θεσσαλίας,  οι οποίες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της 1ης Δια-περιφερειακής ημερίδας με θέμα «Θαλάσσιος τουρισμός-Κρουαζιέρα-Γιώτινγκ-Κατάδυση».
Όπως είπε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στη σημερινή 1η Δια-περιφερειακή ημερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού: «Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, για την απελευθέρωση των δυνάμεων και την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση μορφών τουρισμού οι οποίες ανέκαθεν παρέμεναν παραμελημένες».
Επεσήμανε δε, ότι στόχος είναι η συνεργασία για τη δημιουργία ενός ενιαίου τουριστικού προϊόντος με θέμα τη θαλάσσια  Εγνατία οδό.

Ο τομεάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται η αρχή, «να ενισχύσουμε ως περιφέρειες την εξωστρέφεια και να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες». «Όπως έχω ξαναπεί το τουριστικό προϊόν δεν περιορίζεται στα διοικητικά όρια των περιφερειών μας. Αυτή η σύμπραξη είναι μια καλή ευκαιρία για να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες και δυνατότητες», πρόσθεσε.
Από την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο ως τη Χαλκιδική και τις Σποράδες, οι δυνατότητες να ταξιδέψει κανείς μέσω της θάλασσας είναι πολλές. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θανάσης Τσώνης, αναφερόμενος στην ενοποίηση του παράκτιου μετώπου έκανε λόγο για  θαλάσσια συνένωση, η οποία μπορεί να γίνει μέσω της καθιέρωσης παράκτιων δρομολογίων με επαγγελματικά πλοιάρια και ημερόπλοια που θα συνδέουν μεταξύ τους τις τουριστικές συμβαλλόμενες επιχειρήσεις. Σε αυτό μπορεί να προστεθεί η πραγματοποίηση καθημερινών σύντομων προκαθορισμένων δρομολογίων από λιμένα σε λιμένα, από γειτονικό καταφύγιο/αγκυροβόλιο σε καταφύγιο/αγκυροβόλιο, επιβιβάζοντας και αποβιβάζοντας κόσμο.
Κρουαζιέρα, γιώτινγκ και καταδυτικός τουρισμός ήταν οι τρεις άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκαν οι παρουσιάσεις των τριών θεματικών περιφερειαρχών Τουρισμού, με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Γιάννη Μπουτίνα να προτείνει τη δημιουργία δικτύου υποβρύχιων μουσείων και καταδυτικών πάρκων. Ο κ. Μπουτίνας εξέφρασε μεταξύ άλλων την ικανοποίηση του για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες που ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και θα λειτουργήσει από 1η Ιουνίου.
Σε αυτό το πλαίσιο η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νησιωτικής Πολιτικής για την αναγνώριση επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων και τη δημιουργία νέων πόλων έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, όπως είπε η υφυπουργός επίκειται και η συγκρότηση του ειδικού καταδυτικού συμβουλίου για τη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων και τυχόν αναγκών που δημιουργούνται και η χρηματοδότηση εννέα καταδυτικών πάρκων.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρέθυμνο: Υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο ιστορικό κέντρο του οικισμού Ατσιποπούλου

Τη σύμβαση κατασκευής της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο ιστορικό κέντρο του οικισμού…

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εταίροι από 44 ευρωπαϊκές χώρες στη Σητεία στα πλαίσια του Region 4Climate

Εκπροσώπους από 44 χώρες της Ευρώπης, υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμος Σητείας, ως εταίρος του ευρωπαϊκού…

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σητεία: Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεμετρικών σταθμών προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων

Στη διάθεση του δημότη, σε πλήρη λειτουργία πλέον, είναι το σύστημα παρακολούθησης των τριών σταθμών…