Άρθρο Localit 27 Ιανουαρίου, 2023

Ζώνη Καινοτομίας Δ. Μακεδονίας: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κοζάνης, Πανεπιστημίου και Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ.

Ένα εμβληματικό έργο για τη Δίκαιη Μετάβαση δρομολογείται έπειτα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης, της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Ε.ΠΟ.Κ. Α.Ε.) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το μνημόνιο έχει ως στόχο τη διαμόρφωση του πλαισίου συνεργασίας για να προσδιορισθεί η διαδικασία μεταβίβασης του Οικοδομικού Τετραγώνου 6 του Τομέα Δ της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, για την ανέγερση, ίδρυση και λειτουργία του Επιστημονικού – Τεχνολογικού – Επιχειρηματικού Πάρκου στη ΖΕΠ Κοζάνης.
Υπενθυμίζεται, ότι σκοπός της Ζώνης Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας είναι η ανάπτυξη ενός νέου οικονομικού μοντέλου στη μεταλιγνιτική εποχή, μέσω της ανάπτυξης έργων υποδομών και δράσεων υποστήριξης της έρευνας, της καινοτομίας και της  επιχειρηματικότητας στους τομείς καθαρής ενέργειας, περιβάλλοντος, πρωτογενούς τομέα και ψηφιακής μετάβασης.
Επίσης, μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις της Ζώνης Καινοτομίας είναι η δημιουργία του 1ου Θύλακα Καινοτόμων Δραστηριοτήτων: ένα Επιστημονικό – Τεχνολογικό – Επιχειρηματικό Πάρκο με πολυτομεακό χαρακτήρα για τη φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων, ώριμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων τεχνολογίας και spin off εταιρειών ερευνητικών ινστιτούτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου σε νέους που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο και σε παιδιά με αυτισμό

Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με το ειδικό προσβάσιμο αμαξίδιο που διαθέτει ο…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 19 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Χαλάνδρι στην κορυφή της αστικής καινοτομίας

Στους 15 φιναλίστ του 6ου Διεθνούς Βραβείου Αστικής Καινοτομίας της Καντόνα Στη 15αδα του «τελικού» του…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ρεθύμνης: Ευρεία σύσκεψη για την κατασκευή σύγχρονου δικτύου σχολικών μονάδων

Η εξέλιξη του εμβληματικού έργου ανέγερσης νέων Πειραματικών Σχολείων όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, Μουσικού…