Άρθρο Localit 04 Απριλίου, 2024

Ζίτσα: Επιμορφώνονται οι παιδαγωγοί των βρεφικών & παιδικών σταθμών του Δήμου

Σειρά επιμορφωτικών δράσεων διοργανώνουν ο Δήμος Ζίτσας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας, με στόχο τη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση  των παιδαγωγών των βρεφικών και παιδικών σταθμών,  προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις του επαγγέλματός τους.

Οι δράσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Απριλίου, με τη συμμετοχή 21 παιδαγωγών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εισηγήτρια τη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Ευχαριστούμε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας καθώς και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που με την πολύτιμη συνεργασία και συνδρομή τους πραγματοποιούμε τις συγκεκριμένες δράσεις για τους παιδαγωγούς των βρεφικών και παιδικών σταθμών του Δήμου μας. Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι γονείς των βρεφών και νηπίων που επιλέγουν τις δομές προσχολικής αγωγής του Δήμου Ζίτσας να αισθάνονται πως εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε παιδαγωγούς ευαισθητοποιημένους και με σύγχρονη κατάρτιση», δήλωσε ο αρμόδια αντιδήμαρχος Ζίτσας Κατερίνα Μπαλάφα.

Το πρόγραμμα των δράσεων για τους παιδαγωγούς συνεχίζεται :

  • Τετάρτη (17/04/2024): Ο ρόλος των ενηλίκων στο παιχνίδι των παιδιών
  • Τετάρτη(29/05/2024): Γονεική εμπλοκή και συνεργασία γονέων- παιδαγωγών: Στρατηγικές για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής εμπλοκής εντός και εκτός σχολικού προγράμματος.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Η κα Μπαλάφα ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων που θα απευθύνονται στους γονείς. Ειδικότερα όπως ανέφερε, ο Δήμος σε συνεργασία με την UNICEF Ελλάδας και τη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προγραμματίζουν σειρά  επιμορφωτικών δράσεων, οι οποίες απευθύνονται στους γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας και διαμένουν στο Δήμο Ζίτσας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…