18 Ιουνίου, 2022

Ζητήματα των νησιωτικών δήμων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΚΕΔΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων  Δ. Παπαστεργίου βρέθηκε στην Κω, και συζήτησε με το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου.

 

 

Ψηλά στην ατζέντα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος βρίσκονται μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των δήμων και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους δημότες.

 

Ζητήματα όπως η έλλειψη ικανού αριθμού εργαζομένων  σε κρίσιμες ειδικότητες, ιδίως στους νησιωτικούς δήμους, η υποχρηματοδότηση των δήμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος που επηρεάζει τα οικονομικά τους, η ναυαγοσωστική κάλυψη, αλλά και η ανάγκη να στηριχτούν όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας με νέα έργα, αξιοποιώντας τους πόρους του προγράμματος Α. Τρίτσης.

 

Η επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στην Κω ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να επισκέπτεται Δήμους όλης της χώρας και να έχει συναντήσεις με Δημάρχους, φορείς της Αυτοδιοίκησης αλλά και εργαζόμενους, αναδεικνύοντας τα κρίσιμης σημασίας αυτά ζητήματα, ώστε να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες για την επίλυση τους.

 

Ο κ. Παπαστεργίου επισκέφτηκε το Δημαρχείο του νησιού όπου ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και στελέχη του Δήμου του παρουσίασαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα του νησιού. Στο επίκεντρο της συζήτησης  ήταν το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου, που αποτελεί τροχοπέδη για όλους τους νησιώτικους Δήμους, στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες τους και να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες.

 

Σταθερή θέση της ΚΕΔΕ και του Προέδρου της είναι πως οι Δήμοι χρειάζονται μόνιμο προσωπικό σε κρίσιμης σημασίας ειδικότητες που αφορούν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όπως είναι η καθαριότητα, ειδικά όταν οι νησιωτικοί Δήμοι καλούνται να εξυπηρετήσουν μεγάλες ανάγκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών. Όσο και σε στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες όπως είναι οι οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, που χωρίς εξειδικευμένα στελέχη δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σωστό προγραμματισμό και μελέτες που θα στηρίξουν τη διεκδίκηση απαραίτητων έργων.

 

Ο κ. Παπαστεργίου, ενημερώθηκε από τον κ. Νικηταρά για τα έργα που έχουν γίνει στο νησί, για όσα έχουν δρομολογηθεί αλλά και εκείνα που είναι υπό ένταξη κι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει  ιδίοις όμμασι την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο νησί παρά τις ιδιαιτερότητες που προέκυψαν λόγω πανδημίας σε όλη την χώρα.

 

Πάγια αρχή της ΚΕΔΕ, είναι να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στις αιρετές διοικήσεις των δήμων αλλά και να συνομιλεί με εκπροσώπους των εργαζόμενων,  διότι αποτελούν την καρδιά της Αυτοδιοίκησης.  Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, άκουσε με προσοχή όσα ο εκπρόσωπος του Συλλόγου των Εργαζομένων του δήμου στην Κω είχε να του πει και δεσμεύτηκε πως η επικοινωνία αυτή θα συνεχιστεί, σε όλα τα επίπεδα.

 

Με αφορμή την επίσκεψη εργασίας στην Κω ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Για εμένα το ταξίδι στην Κω ήταν μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τόσο την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο νησί σε πολλά πεδία, όσο και ακόμη περισσότερο να συνεργαστώ με τον εκλεκτό συνάδελφο, Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, ώστε από κοινού να επιλύσουμε όσα προβλήματα υπάρχουν. Παράλληλα είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων αλλά και στελέχη του Δήμου. Όπως επαναλαμβάνω διαρκώς, η ΚΕΔΕ θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους Δήμους, ως ελάχιστη ανταπόδοση της εμπιστοσύνης τους».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 13 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ και 164 δήμοι κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης του τέλους ταφής

Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Προσφύγαμε στο ΣτΕ προκειμένου να αρθεί ένα άδικο και αντισυνταγματικό μέτρο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.00. Η…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Λ. Κυρίζογλου

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, συμμετείχε…