Άρθρο Localit 20 Ιουλίου, 2019

Ζημιές σε 15 κτίρια στην Αθήνα, έλεγχοι σε εγκαταλελειμμένα και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τριάντα κλιμάκια μηχανικών του δήμου Αθηναίων και συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας, συνεχίζουν τους ελέγχους σε εγκαταλελειμμένα κτίρια καθώς και στις δημοτικές υποδομές προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό και να αποκλειστούν τα σημεία μεγάλης επικινδυνότητας, από πεζούς και αυτοκίνητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας έχει θέσει τον μηχανισμό του δήμου Αθηναίων σε επιφυλακή, ενώ επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών του δήμου Αθηναίων, σημεία της πόλης που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Σύμφωνα με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων, που συνεδριάζει υπό τον γενικό γραμματέα του δήμου Λευτέρη Καστανάκη, οι ζημιές είναι περιορισμένες και παρατηρούνται, έως τώρα, σε 15 κτίρια σε όλη την πόλη, στη συντριπτική τους πλειονότητα εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα.

Σε 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια, που ο δήμος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα, συνεργεία ολοκλήρωσαν την επανατοποθέτηση της ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης για πεζούς και αυτοκίνητα. Οι πολίτες παρακαλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες και να μην καταστρέφουν ή μετακινούν την ειδική σήμανση.

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στους 72 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

Έτσι, από ελέγχους και αυτοψίες που διενεργήθηκαν έως τώρα από τη Δημοτική Αστυνομία για την καταγραφή ζημιών και τον εντοπισμό σημείων με πρόβλημα που προκλήθηκαν από τη σημερινή σεισμική δόνηση διαπιστώθηκε πτώση σοβάδων και μερική κατάρρευση δομικών στοιχείων κτιρίων στα ακόλουθα σημεία:

Αιόλου 36 – Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης

Αισχύλου 9

Αρχιμήδους 17

Ερμού 90

Καππαδοκίας 22

Κεραμεικού 50

Λαμπάκη 49

Μοναστηράκι – Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Μυκάλης και Κεραμεικού

Πειραιώς 90

Πραξιτέλους 13

Τριών Ιεραρχών και Πάδοβα

Χρ. Λαδά και Σταδίου

Φυλής 121

Ψαρών 34

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…