Άρθρο Localit 11 Οκτωβρίου, 2016

Ζάκυνθος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε ολόκληρο το νησί

 ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙΑκόμα ένας ανεμοστρόβιλος, ο τέταρτος μέσα σε λίγες εβδομάδες, έπληξε σήμερα το πρωί τη Ζάκυνθο, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων του νησιού. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλά και η δυνατή βροχή ξύπνησαν τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες που είναι ακόμα στο νησί.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Τσιλιβί και του Βανάτου σημειώθηκαν πτώσεις μεγάλων δέντρων και διακοπή της ηλεκτροδότησης -που αποκαταστάθηκε σύντομα. Στον Λαγανά, οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ζημιές σε σπίτι «ξηλώνοντας» μέρος της σκεπής, ενώ πτώσεις δέντρων προκάλεσαν προβλήματα σε διάφορες οικίες και σταμάτησαν την κυκλοφορία σε σημεία, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κακοκαιρία έχουν πληγεί και οι περιοχές Βασιλικός, Καλαμάκι, Αλυκές, Αλυκανάς και Πηγαδάκια.

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, βρίσκονται επί ποδός, για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιούργησε ο πρωινός ανεμοστρόβιλος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μια σπουδαία Ελληνίδα…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…