Άρθρο Localit 08 Ιανουαρίου, 2021

Ζ. Μακρή: Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, δεν είναι αρμοδιότητα κανενός δημάρχου

«Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας» ανέφερε η νέα υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή αναφερόμενη στις «κόκκινες περιοχές», στις οποίες υπήρχε σκέψη από τις δημοτικές αρχές να μην ανοίξουν.

Η κ. Μακρή σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA,αναφέρθηκε και στην απόφαση του δήμου Σητείας για κλειστά σχολεία όλων των βαθμίδων μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ξεκαθάρισε πως  «τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου μαζί με το υπουργείο Υγείας. Αποφασίσαμε για όλη την επικράτεια. Με εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι αρμοδιότητα κανενός δημάρχου αν θα ανοίξει ή θα κλείσει το σχολείο».

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο οποίος είπε πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εξεδόθη πριν την απόφαση της επιτροπής των λοιωξιολόγων. «Θεωρήσαμε καλό και αυτονόητο να μη λειτουργήσουν τα σχολεία για λόγους υγείας» σημείωσε.

Όμως, συνέχισε, «αφού βγήκε μια απόφαση, την ευθύνη της οποίας έχει η κυβέρνηση, είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε. Υπερισχύει η απόφαση της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, για την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου,  η κ. Μακρή είπε ότι «οι θέσεις του υπουργείου ήταν ξεκάθαρες. Όταν το επιτρέπουν οι λοιμωξιολόγοι, τα σχολεία ανοίγουν. Οι λοιμωξιολόγοι ήταν κατηγορηματικοί ότι τα δημοτικά πρέπει και μπορούν να ανοίξουν. Και το υπουργείο Παιδείας πήρε τις ανάλογες αποφάσεις».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η μεταδοτικότητα στα δημοτικά είναι πολύ μικρή, ότι η επαναλειτουργία θα συνοδευτεί με μια σειρά μέτρων- τα οποία σημειωτέον ίσχυαν και πριν επιβληθεί παύση λειτουργίας τον Νοέμβριο –  όπως «διαφορετικές ώρες προσέλευσης, διαφορετική ώρα αναχώρησης και διαφορετικά διαλείμματα» τα οποία θα αποφασίζονται από τις εκάστοτε σχολικές επιτροπές.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…