Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2022

Υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του Δήμου Ηρακλείου στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις»

Υποβλήθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030». Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, ο Δήμος θα αποκτήσει τα απαραίτητα υποστηρικτικά εργαλεία, όσον αφορά στην πολιτική του για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030.

Την υποψηφιότητα του Δήμου Ηρακλείου στήριξαν εμπράκτως (με έγγραφη στήριξη) επιμελητήρια, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της πόλης, ο ΟΛΗ και οι όμοροι Δήμοι Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, γεγονός που αποδεικνύει την ενότητα όλων μπροστά σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Το πρόγραμμα, αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος «HorizonEurope», έχει ως  βασικό στόχο να υποστηρίξει 100 ευρωπαϊκές πόλεις στον μετασχηματισμό τους προς την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (EuropeanGreenDeal).

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μοναδικός της Κρήτης που υπέβαλλε υποψηφιότητα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης εξέφρασε την αισιοδοξία για την έγκριση του φακέλου, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Ηράκλειο έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην Καλαμάτα

Σύμβαση για το έργο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Καλαμάτας», υπεγράφη από τον δήμαρχο Θ.…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζική ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο από τον Δήμο Αθηναίων

Σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, ψυχρά υλικά, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, μπορούν πλέον να…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης,…