Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2022

Υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του Δήμου Ηρακλείου στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις»

Υποβλήθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030». Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, μέσω της οποίας, ο Δήμος θα αποκτήσει τα απαραίτητα υποστηρικτικά εργαλεία, όσον αφορά στην πολιτική του για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030.

Την υποψηφιότητα του Δήμου Ηρακλείου στήριξαν εμπράκτως (με έγγραφη στήριξη) επιμελητήρια, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της πόλης, ο ΟΛΗ και οι όμοροι Δήμοι Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, γεγονός που αποδεικνύει την ενότητα όλων μπροστά σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Το πρόγραμμα, αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος «HorizonEurope», έχει ως  βασικό στόχο να υποστηρίξει 100 ευρωπαϊκές πόλεις στον μετασχηματισμό τους προς την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (EuropeanGreenDeal).

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο μοναδικός της Κρήτης που υπέβαλλε υποψηφιότητα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης εξέφρασε την αισιοδοξία για την έγκριση του φακέλου, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Ηράκλειο έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χρώμα στα σχολεία του Δήμου Χανίων

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης στους αθλητικούς χώρους σε προαύλια των σχολικών μονάδων…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Η.Ν. Ψαρών: “Ψαρεύουμε” τα σκουπίδια – Προστατεύουμε το θαλάσσιο πλούτο μας

Δίωρη Εθελοντική Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμάνι του, διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες για την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του κεντρικού πεζόδρομου του Βελεστίνου, βρίσκονται  σε εξέλιξη…