Άρθρο Localit 03 Νοεμβρίου, 2023

Υπογραφή σύμβασης για την κατάρτιση μελέτης έργων στον Δήμο Πόρου

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης «Διαχωρισμού Παντορροϊκού, αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης και υπογειοποιήσης δικτύου ηλεκτροφωτισμού» στον οικισμό Σφαιρίας του Δήμου Πόρου συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Σταύρου Βοϊδονικόλα και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 575.018 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ύψους 450.000 ευρώ και από πόρους του δήμου ύψους 125.015 ευρώ.

Το έργο κρίθηκε αναγκαίο στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς το υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης είναι παντορροϊκό και απαρχαιωμένο. Κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, μεγάλες ποσότητες ομβρίων μεταφέρονται στο δίκτυο αποχέτευσης με αποτέλεσμα την υπερχείλιση των αντλιοστασίων και τη συσσώρευση στερεών και φερτών υλικών εντός των υγρών θαλάμων. Συνέπεια αυτού είναι η πρόκληση σημαντικών βλαβών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των αντλιοστασίων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ).

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής ήταν «σταθερά κοντά στους νησιωτικούς δήμους της Αττικής με βασική αρχή τη στήριξη για μία ισόρροπη ανάπτυξη, στο επίκεντρο της οποίας πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση και προβολή του τουριστικού προϊόντος και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη σύμβαση για την επίλυση ενός ζωτικής σημασίας προβλήματος της περιοχής και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για την ουσιαστική συνεργασία που είχαν καθ’ όλη την αυτοδιοικητική περίοδο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: «Έξυπνες» διαβάσεις έξω από 8 σχολικές μονάδες του Δήμου

«Έξυπνες» διαβάσεις σε σχολικές ζώνες για την ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών. Ο Δήμος Πετρούπολης έχει…

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…