Άρθρο Localit 16 Ιουνίου, 2021

ΥΠΕΣ: Μέχρι 25 Ιουνίου οι δήμοι πρέπει να ελέγξουν τα στοιχεία για τις σχολικές μονάδες

Με επείγον έγγραφο το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους μέχρι την Παρασκευή,  25 Ιουνίου, ενόψει του καθορισμού των σχολικών καθαριστριών για το έτος 2021-2022, να ελέγξουν τα στοιχεία για τις σχολικές μονάδες, αναφορικά με την επιφάνεια όλων των χώρων, διαχωριζόμενα ανάλογα με το καθεστώς λειτουργίας κάθε χώρου και κάθε μονάδας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους δήμους ότι στο πλαίσιο της επεξεργασίας και ανάλυσης στοιχείων που δύναται να ληφθούν υπόψη για τον καθορισμό του προσωπικού καθαρισμού των σχολικών μονάδων για το επόμενο σχολικό έτος (2021-2022), του χορηγήθηκαν από το Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων στοιχεία αναφορικά με την επιφάνεια όλων των χώρων των σχολικών μονάδων, διαχωριζόμενα ανάλογα με το καθεστώς λειτουργίας κάθε χώρου και κάθε μονάδας (σχολικές μονάδες σε λειτουργία ή σε αναστολή λειτουργίας, χώροι ενεργοί και μη ενεργοί).

Δεδομένου ότι τα εν λόγω στοιχεία σε ορισμένες περιπτώσεις χώρων «είναι ελλιπή ή εμφανίζουν ακραίες τιμές», προς διασφάλιση της πληρότητας και αξιοπιστίας των δεδομένων, καλούνται οι Δήμοι να προβούν σε έλεγχο αυτών, συμπληρώνοντας τις ελλείψεις ή/και διορθώνοντάς τα.

Για το σκοπό αυτό στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΣ για θέματα προσωπικού (https://aftodioikisi.ypes.gr ), στην ενότητα «Άντλησης Αρχείων»1 και υποφάκελο «ΣΧΟΛΕΙΑ», έχουν αναρτηθεί προς άντληση, αρχεία με τα στοιχεία των σχολικών μονάδων κάθε δήμου, όπως αυτά χορηγήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Οι Δήμοι καλούνται να ελέγξουν τα δεδομένα κάθε γραμμής του αρχείου που τους αντιστοιχεί, και συγκεκριμένα αυτά που αφορούν:

– τη λειτουργία ή μη της σχολικής μονάδας,

– την επιφάνεια κάθε χώρου κάθε σχολικής μονάδας και σε περίπτωση που εμφανίζει λανθασμένες ή μηδενικές τιμές να συμπληρώσουν την επιφάνεια του χώρου (ανεξαρτήτως εάν ο χώρος εμφανίζεται ενεργός ή μη ή βρίσκεται σε σχολική μονάδα με αναστολή λειτουργίας, όπου και πάλι πρέπει να συμπληρώσουν την επιφάνεια)

– το εάν πρόκειται για ενεργό ή μη ενεργό χώρο.

Υπογραμμίζεται ότι στην περίπτωση που δεν διορθωθούν τα δεδομένα από το δήμο, θα θεωρηθεί ότι ελέγχθηκαν από αυτόν και βρέθηκαν ορθά, άρα επιβεβαιώνονται.

Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να έχουν αναρτήσει όλοι οι Δήμοι τον Πίνακα που τους αντιστοιχεί βάσει των αναλυτικών οδηγιών, έως την Παρασκευή, 25 Ιουνίου και ώρα 10.00 μ.μ.

ΕΓΓΡΑΦΟ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη έργων ύψους 153 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”

Εξήντα πέντε (65) έργα συνολικού ύψους 152.784.927,13 ευρώ, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για…

Υπουργείο Εσωτερικών 16 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιστολή Στ. Πέτσα προς τους Δημάρχους για την επιτάχυνση των εμβολιασμών μέσω του εμβολιασμού κατ’ οίκον

Τη συνδρομή των Δημάρχων στο σχέδιο του κατ’ οίκον εμβολιασμού των αδύναμων πολιτών, ζητά με…

Υπουργείο Εσωτερικών 13 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τις ρυθμίσεις του ν.4795/2021 για τη δημόσια διοίκηση

Εγκύκλιο αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4795/2021 (Α΄ 62) «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου…