Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2022

ΥΠΕΣ: Επιμορφωτικό πρόγραμμα υπαλλήλων για διαχείριση της εφαρμογής Απογραφή – Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού από το ΙΝ.ΕΠ.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα, διάρκειας 42 ωρών, με τίτλο «Διαχείριση της ηλεκτρονικής εφαρμογής Απογραφή – Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου του Υπουργείου Εσωτερικών» διεξάγεται από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η έναρξη του προγράμματος είναι στις 26 Σεπτεμβρίου και διαρκεί έως και 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με Εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε υπαλλήλους και προϊσταμένους που υπηρετούν σε Διευθύνσεις και Τμήματα Διοικητικού/Προσωπικού/Ανθρώπινου Δυναμικού με αρμοδιότητα τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, οργανογραμμάτων, περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, μετατάξεων και αποσπάσεων, αξιολογήσεις υπαλλήλων καθώς και διαδικασίες προγραμματισμού προσλήψεων.

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι/νες να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές ελέγχου και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή).

Ολοκληρώνοντας την επιμόρφωσή τους οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις χρήσης και λειτουργίας των νέων πληροφοριακών εφαρμογών κατά τρόπο που να αντιληφθούν παράλληλα και τη σημασία και την αναγκαιότητα τους με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινής τους εργασίας και την αποδοτικότερη λειτουργία της διοίκησης.

Επισημαίνεται ότι, καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν, οι εκπαιδευόμενοι αποδεσμεύονται από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα λόγω αιτιολογημένης υπηρεσιακής απουσίας.

Τα σεμινάρια είναι πιστοποιημένα και οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό και θα διεξάγονται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πρωινές ώρες (8.00-15.00) κατόπιν αξιολόγησης και σχετικού αιτήματος.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (ίντερνετ) μέσω οποιουδήποτε browser (π.χ. google chrome, mozilla firefox, internet explorer/edge, safari) και στην εφαρμογή Webex Meetings.

Επίσης, ο Η/Υ θα πρέπει να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά με μικρόφωνο και προαιρετικά κάμερα. Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, διεξάγεται ένα πρόγραμμα κάθε βδομάδα για όλο το χρονικό διάστημα από 19/09/2022 έως 19/12/2022, σε ημέρες και ώρες που είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ (https://www.ekdd.gr/).

Εγκύκλιος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 03 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Χρηματοδότηση ύψους 1,6 εκ. ευρώ σε 4 δήμους και 1 ΔΕΥΑ για αποκατάσταση ζημιών

Με το συνολικό ποσό 1.680.000 ευρώ χρηματοδοτούνται  από το υπουργείο Εσωτερικών τέσσερις δήμοι και μία…

Υπουργείο Εσωτερικών 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για την αδειοδότηση των ήδη λειτουργούντων δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Διευκρινιστική εγκύκλιο αναφορικά με την παράταση αδειοτότησης  των ήδη λειτουργούντων παιδικών λειτουργούντων δημοτικών παιδικών, βρεφικών…

Υπουργείο Εσωτερικών 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατά στάδια η διεξαγωγή του πανελλήνιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Σε στάδια θα μπορεί να διεξάγεται ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ σύμφωνα με Τροπολογία ΥΠΕΣ,…