Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2023

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για την ολοκλήρωση διαδικασιών ορισμού ενεργειακών υπευθύνων από τους ΟΤΑ

Με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους, τις περιφέρειες και τους φορείς του Δημοσίου να ολοκληρώσουν  άμεσα τις διαδικασίες ορισμού υπεύθυνων ενεργειακών υποδομών και εγκαταστάσεων και διοικητικά Υπεύθυνων για την εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που τους ανήκουν  ή χρησιμοποιούν.

Η εγκύκλιος υπογραμμίζει ότι  η τυπική και ουσιαστική συμμετοχή του κάθε φορέα τεκμαίρεται από την σύνδεση αυτών των υπευθύνων με τη σχετική πλατφόρμα του ΥΠΕΝ, που  έχει τεθεί σε λειτουργία για χρήση από τους φορείς του δημόσιου στον σύνδεσμο publicenergysavings.gov.gr, και στην επακόλουθη χρήση του. Επίσης είναι απαραίτητο οι υπεύθυνοι να συμπληρώνουν και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην πλατφόρμα. Είναι πρόδηλο ότι οι φορείς θα πρέπει άμεσα να ολοκληρώσουν τις παραπάνω διαδικασίες.

Οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και τα απαραίτητα βήματα για την επιτυχή χρήση της εφαρμογής από τους δημόσιους φορείς αποτελούν τα παρακάτω: Α) να έχουν ορίσει Υπεύθυνο/ους Ενεργειακών Υποδομών/Εγκαταστάσεων Β) ακολούθως οι Υπεύθυνοι Ενεργειακών Υποδομών/Εγκαταστάσεων να ορίσουν και Διοικητικά Υπεύθυνο/ους Γ) οι ορισμένοι Υπεύθυνοι/Ενεργειακών Υποδομών και Εγκαταστάσεων και οι Διοικητικά Υπεύθυνοι να συνδεθούν στην εφαρμογή.

Αναλυτικά ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 24 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Απόδοση 45 εκατ. (Α’ δόση) από τους ΚΑΠ στους δικαιούχους Δήμους, για το Βοήθεια στο Σπίτι

Ποσό ύψους 45 εκατ. ευρώ, αποδίδεται από τους ΚΑΠ, στους δικαιούχους δήμους ως πρώτη δόση…

Υπουργείο Εσωτερικών 24 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ:  Έγκριση πρόσληψης 850 ατόμων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ΟΤΑ α’ βαθμού

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η  πρόσληψη οκτακοσίων πενήντα (850) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού…

Υπουργείο Εσωτερικών 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30 εκ. ευρώ σε 135 δήμους, ΔΕΥΑ και περιφέρειες για έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές – Πρόσκληση ΥΠΕΣ

Το ποσό των 30 εκ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης…