Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2025

Υπερβαίνουν τα 15 εκ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων

Οφειλέτες και δημόσιοι φορείς, ορισμένοι από τους οποίους απολαμβάνουν προνομιακό τιμολόγιο

Κάλεσμα στους καταναλωτές να ενταχθούν στις ρυθμίσεις οφειλών απευθύνει η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων.  Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε περισσότερα από 15 εκ. ευρώ.
Οι οφειλές προέρχονται από πολίτες, επιχειρήσεις αλλά και δημόσιους φορείς, ορισμένοι από τους οποίους απολαμβάνουν προνομιακό τιμολόγιο. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων Γιώργος Παπαδιώτης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος των χρεών προέρχεται από παρελθόντα έτη, κυρίως πριν από το 2020.
Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία σύνδεσης στο νέο αποχετευτικό δίκτυο, με στόχο 6.000 νέες συνδέσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Η συμμετοχή των πολιτών προβλέπεται χωρίς τέλος σύνδεσης, με μόνο ένα μικρό κόστος διαχείρισης φακέλου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη συντήρηση του νέου βιολογικού καθαρισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 17 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αμαρουσίου: Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων 2026

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και…

Ενδιαφέρουν 16 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ασπροπύργου: Χρηματοδότηση επέκτασης προαύλιου χώρου του Γενικού Λυκείου

Ο Δήμος Ασπροπύργου θέτει σε τροχιά επίλυσης ένα χρόνιο πρόβλημα σχολικών υποδομών, μετά την εξασφάλιση…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…