Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2025

Υπερβαίνουν τα 15 εκ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων

Οφειλέτες και δημόσιοι φορείς, ορισμένοι από τους οποίους απολαμβάνουν προνομιακό τιμολόγιο

Κάλεσμα στους καταναλωτές να ενταχθούν στις ρυθμίσεις οφειλών απευθύνει η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων.  Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε περισσότερα από 15 εκ. ευρώ.
Οι οφειλές προέρχονται από πολίτες, επιχειρήσεις αλλά και δημόσιους φορείς, ορισμένοι από τους οποίους απολαμβάνουν προνομιακό τιμολόγιο. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων Γιώργος Παπαδιώτης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος των χρεών προέρχεται από παρελθόντα έτη, κυρίως πριν από το 2020.
Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία σύνδεσης στο νέο αποχετευτικό δίκτυο, με στόχο 6.000 νέες συνδέσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Η συμμετοχή των πολιτών προβλέπεται χωρίς τέλος σύνδεσης, με μόνο ένα μικρό κόστος διαχείρισης φακέλου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη συντήρηση του νέου βιολογικού καθαρισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κόνιτσας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Κεφαλοχώρι

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει μαζί με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτή της Μητέρας στο Άλσος Περιστερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, στο Άλσος Περιστερίου, μια ολοήμερη γιορτή…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Τριήμερες εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Μάχης στο Χάνι της Γραβιάς

Ο Δήμος Δελφών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Φωκίδας τιμούν, με επετειακές εκδηλώσεις…